ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μηδέν γκολ, πέντε δοκάρια!

Παναιτωλικός-Λαμία 0-0

Tα 5 δοκάρια... πρωταγωνίστησαν στο 0-0 του Αγρινίου ανάμεσα στον Παναιτωλικό (3) και τη Λαμία (2), που βρίσκουν την ομάδα του Γρηγορίου να... τσιμπάει ένα πολύτιμο βαθμό στο «ντέρμπι της παραμονής» της Super League 1

Χωρίς νικητή και σκορ (0-0) έληξε το σημερινό (24/1) ματς του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Λαμία. Σε ένα παιχνίδι όμως που ήταν πάρα πολύ καλό, παρά τη μεγάλη βαθμολογική σκοπιμότητα που υπήρχε καθώς ήταν μία «μάχη» της ουράς και μεταξύ άλλων είδαμε 5 δοκάρια, εκ των οποίων 3 ήταν για τους «κυανοκίτρινους» και 2 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Τσότσαλιτς, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ταχάρ, Τσιγγάρα στα «6αρο-8άρια», τους Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Βέργο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Επασί στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Μπα στα «φτερά» και τον Ταϊρόν ως «10άρι» πίσω από τον Αραμπούλι.

1-1 ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 9'

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, αλλά το ματς ήταν καλό, με ρυθμό και φάσεις. Μάλιστα η εικόνα του «χωρίζεται» σε δύο μέρη. Επειδή πριν τη σέντρα στο Αγρίνιο έβρεχε αρκετά, στο πρώτο ημίωρο ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάπως «βαρύς» και οι δύο ομάδες στηρίχθηκαν στις στατικές μπάλες. Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα, στο 5λεπτο κέρδισε δύο από τη δεξιά του πλευρά που ήταν ο Μπαρμπόσα και μόλις στο 2' «άγγιξε» το γκολ, όταν σε εκτέλεση του Πορτογάλου ο Βέργος βγήκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του Επασί (στην άλλη η κεφαλιά του 24χρονου φορ πέρασε άουτ).

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι «φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά όπου ήταν οι Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς και στο πρώτο τέταρτο η δράση παίζονταν μονόπλευρα. Σταδιακά πήραν μέτρα, ενώ από το 9' είχαν «ισοφαρίσει» στα δοκάρια, όταν ο Μπα από πλάγια θέση έστειλε με ωραίο χτύπημα την μπάλα στη συμβολή της εστίας του Κνετ. Μάλιστα μετά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Αυστριακού γκολκίπερ και πέρασε κόρνερ, ενώ θα μπορούσε να καταλήξει στην εστία του.

Ο ΤΣΟΤΣΑΛΙΤΣ «ΕΣΩΣΕ» ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ» ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Σταδιακά είπαμε πως οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή και κατοχή (στα επίπεδα του 55%-45%), όμως μέχρι το ημίωρο δεν υπήρξε κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία. Το παιχνίδι πήγαινε στη δύναμη και οι της Λαμίας κέρδισαν δεύτερες μπάλες για περαιτέρω κατοχή και επιθέσεις. Ο Αντέτζο «καθάριζε» όλες τα γεμίσματα των γηπεδούχων σε ροή αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή οι Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας «απορροφούσαν» τις όποιες επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους. Οι οποίοι από το 15' είχαν τον Μπα αριστερά και εκεί πέρασε ο Καραμάνος ύστερα από την αναγκαστική αντικατάσταση του Μαυριτανού εξτρέμ.

Κάπου εκεί το τερέν στέγνωσε και οι δύο ομάδες έβγαλαν στο γήπεδο και συνεργασίας. Στο 33' ο Βέργος έστρωσε στον Ντίας ο οποίος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Επασί έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε, σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση.

Ωστόσο το τελευταίο 10λεπτο μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια «ανήκε» στη Λαμία, η οποίοα στο 37' βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0. Τότε ο Σκόνδρας πάτησε στην περιοχή των «κυανοκίτρινων», την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Καραμάνο που πλάσαρε, όμως ο Τσότσαλιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων δεν μπόρεσε να πλασάρει ξανά και χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Λίγο αργότερα (43') ο 30χρονος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ρόμανιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, όμως το σουτ του από καλή θέση πέρασε άουτ.

2-2 ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΟ 54'

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός μπήκε ένα κλικ καλύτερα. Πλέον άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό της Λαμίας. Η οποία όμως ήταν εκείνη που στο 53' έφτασε πρώτη, σε αυτό το διάστημα, κοντά στο γκολ, όταν σε στατική μπάλα η άμυνα των γηπεδούχων «έκατσε», ο Τζανετόπουλος έκανε την προβολή, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του Κνετ. Αυτό φαίνεται πως «ταρακούνησε» τους γηπεδούχους, που δευτερόλεπτα μετά (54') «ισοφάρισαν» στα δοκάρια με τον Μάζουρεκ, που είδε το οριζόντιο του Επασί να αποκρούει το έξυπνο και καλό μακρινό του σουτ.

ΑΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΑΖΑΝΤΙ

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τον έλεγχο του ματς και μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό του Επασί. Οι γηπεδούχοι «έψαχναν» το γκολ (ο Μάζουρεκ είχε περάσει στον άξονα μαζί με τον Μπαρμπόσα και ο Περέιρα από τα αριστερά έπαιρνε πρωτοβουλίες), ενώ η Λαμία εύλογα πρόσεχε περισσότερο τα «μετόπισθέν» της (στάθηκε και άτυχη λόγω και δεύτερης αναγκαστικής αλλαγής, του Αραμπούλι) και ήθελε να διαχειριστεί το σκορ. Την ίδια στιγμή δεν εκμεταλλεύονταν πλέον τις στατικές μπάλες που κέρδιζε, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που απειλούσε μέσω αυτών, όμως ο Αζάντι στάθηκε μοιραίος και άτυχος. Ο Ιρανός στο 74' πήδηξε πιο ψηλά από όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαρμπόσα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρε, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα και σε γέμισμα από φάουλ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση σωστά με το κεφάλι και η μπάλα πέρασε άουτ. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν επισκεφτεί ουσιαστικά τα καρέ του Κνετ, πλην μόνο μίας ωραίας ατομικής ενέργειας του Ρόμανιτς στο 90'+1', που θέλησε να «κλέψει» το ματς για τη Λαμία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.