Neo

Πλαστογράφηση της Ιστορίας…

Τη συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, σχολιάζει ο Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι είχε απ’ όλα, μέχρι και την αληθή αναφορά Μητσοτάκη στο 2011 περί άνω και κάτω πλατείας, που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ως εδώ καλά. «Εκείνο όμως που αποτελεί υποκρισία και εν τέλει συνειδητή πλαστογράφηση της Ιστορίας, είναι η αναφορά του ότι το ‘2011 ενώθηκαν σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας και με εσάς (ΣΥΡΙΖΑ) στην πρώτη γραμμή’». Γιατί, όπως διορθώνει ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, «όντως ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία τότε να στοχεύσει την εξουσία που ουδέποτε θα πλησίαζε σε άλλες συνθήκες, αλλά την εκκίνηση του ρεβανσισμού την έκανε ο κ.Σαμαράς ως πρόεδρος της ΝΔ, υπερβαίνοντας κατά πολύ και την πιο ακραία αστική αντιπολίτευση και μάλιστα συντηρητικού κόμματος, όταν όχι απλώς αμφισβητούνταν η αστική δημοκρατία, η παραμονή μας στην ΕΕ, αλλά και η εθνική μας υπόσταση με μία ολοκληρωτική πτώχευση». Θυμίζει, δε, ότι οι βουλευτές της ΝΔ, εκτός της Ντόρας Μπακογιάννη και της Έλσας Παπαδημητρίου, όχι απλώς ψήφιζαν ενάντια στο μνημόνιο, αλλά διέσυρα πανελληνίως και όσους ψήφιζαν και στήριζαν εν γνώσει του κόστους την μεγάλη εκείνη προσπάθεια.
«Η πλαστογράφηση σήμερα, αποτελεί τη συνέχεια εκείνου του εθνικά επιζήμιου ρεβανσισμού», σημειώνει ο κ.Πεταλωτής. «Όταν η αστική δημοκρατία σας χρειαζόταν, την αφήνατε βορά στους χρυσαυγίτες και τους τοξοβόλους. Αναθεωρείστε έστω και λίγο τη στάση σας εκείνη. Αφήστε και τα σημαντικά στελέχη της παράταξής σας να αναπνεύσουν», γράφει. «Δεν αφορά την Ιστορία. Αφορά την αντίληψη περί Πολιτικής. Δυστυχώς»…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο αξιολογότατος και σοβαρός Γιώργος Πεταλωτής βρίσκεται εκτός Βουλής, ενώ θα μπορούσε να είναι , αντίθετα φρόντισαν να κουβαλήσουν πίσω τον Χάμπο Καστανίδη!!! Έργο Φώφης και αυτό….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.