ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις του

"Πρέπει να εμβολιαστούμε" προτρέπει ο Πάπας, που θα εμβολιαστεί "την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμβολιαστεί "την ερχόμενη εβδομάδα" σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, εκτιμώντας ότι η εναντίωση στο εμβόλιο κατά της Covid-19 δείχνει έναν "αυτοκτονικό αρνητισμό".

"Την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουμε εδώ (στο Βατικανό) να κάνουμε το εμβόλιο και έκλεισα ραντεβού, πρέπει να το κάνω", δηλώνει στη συνέντευξη αυτή που θα μεταδοθεί το βράδυ αύριο, Κυριακή, και αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Απέναντι στο εμβόλιο, "υπάρχει ένας αυτοκτονικός αρνητισμός που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά σήμερα πρέπει να εμβολιαστούμε".
"Πιστεύω ότι από ηθική άποψη όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, είναι μια ηθική επιλογή, γιατί θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των άλλων", εξηγεί στη συνέντευξη αυτή.
"Όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι ότι υπήρχε η επιδημία της πολιομυελίτιδας, εξαιτίας της οποίας πολλά παιδιά έμειναν παράλυτα και περιμέναμε απεγνωσμένα το εμβόλιο. Όταν βγήκε το εμβόλιο, το δίνανε με ζάχαρη", θυμάται ο Ποντίφικας. "Στη συνέχεια μεγαλώσαμε στη σκιά των εμβολίων, κατά της ιλαράς, κατά αυτού, κατά του άλλου, εμβόλια που κάνανε στα παιδιά".
"Δεν ξέρω γιατί λέει κάποιος: 'Όχι, το εμβόλιο είναι επικίνδυνο', αλλά αν οι γιατροί το παρουσιάζουν ως κάτι που μπορεί να είναι καλό, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερους κινδύνους, γιατί να μην το κάνουμε;" διερωτάται ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει "κατάπληκτος" από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι έμεινε "κατάπληκτος" από την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη που έκαναν υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κατήγγειλε τη βία ως επίθεση στη δημοκρατία.
"Έμεινα κατάπληκτος γιατί είναι ένας λαός τόσο πειθαρχημένος στη δημοκρατία", είπε ο Ποντίφικας μιλώντας το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, κάνοντας τα πρώτα δημόσια σχόλιά του για το χάος που προκλήθηκε στην Ουάσινγκτον.
"Ακόμη και στα πιο εξελιγμένα περιβάλλοντα, υπάρχει πάντα κάτι που δεν λειτουργεί ... (με) ανθρώπους που ακολουθούν έναν δρόμο ενάντια στην κοινότητα, ενάντια στη δημοκρατία, ενάντια στο κοινό καλό", δήλωσε.
"Αυτή η κίνηση πρέπει να καταδικαστεί", εκτιμά ο Πάπας Φραγκίσκος προσθέτοντας ότι πρέπει "να γίνει καλά κατανοητό έτσι ώστε να μην επαναληφθεί και (ο κόσμος) να διδαχθεί από την Ιστορία".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.