ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να γιατί δεν συνεκλήθη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών…

Τα εσωτερικά της ΝΔ εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων

Τη διγλωσσία της κυβερνητικής παράταξης στα εθνικά μας θέματα δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη στο Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό όχι μόνο γιατί αντιπολιτευτικά, αποτελεί …βούτυρο στο ψωμί τους, αλλά και επειδή εκτιμούν ότι είναι εθνικά επιζήμια.

«Το ενδιαφέρον με την παρέμβαση του κ.Σαμαρά είναι ότι είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός. Επί της ουσίας είναι εναντίον των διερευνητικών επαφών και εκτός κυβερνητικής γραμμής», παρατήρησε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, για να θυμίσει με νόημα πως ακριβώς για να προλάβουν τέτοιες ‘ανωμαλίες’ και ‘παρενέργειες’ είχε ζητήσει έγκαιρα και επανειλημμένως τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η Φώφη Γεννηματά. Ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο θέμα του Σκοπιανού, με το Κίνημα Αλλαγής να καταλήγει τώρα ότι οι λόγοι ήταν κοινοί στις συγκεκριμένες αποφάσεις των δύο πρωθυπουργών. Όπως τώρα διαφώνησε ανοιχτά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έτσι και τότε διαφωνούσε ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.

Για κάτι σημαντικό μίλησε από την πλευρά του στο Mega ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος σε αυτή καθεαυτή την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Θέλησε όμως να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Αποτελεί ένα βήμα, αλλά οι διερευνητικές επαφές δεν σημαίνουν ‘διάλογο’», είπε, ζητώντας να γίνει σαφές ότι η εθνική μας γραμμή ορίζει πως η Ελλάδα προσέρχεται σε διάλογο με την Τουρκία μόνο για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Όσο για την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, «αποτελεί ζήτημα η δημόσια διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού από την κυβερνητική γραμμή», είπε, παραπέμποντας και εκείνος στο αίτημα Γεννηματά για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα πολλούς μήνες πριν. «Δυστυχώς, φαίνεται πως η επιλογή να μη γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως είχαμε ζητήσει, πιθανώς να υποκρύπτει και την απροθυμία ανάδειξης ή διαχείρισης αυτής της εσωτερικής διαφοροποίησης», εκτίμησε, σημειώνοντας πάντως πως δικαίωμα διαφορετικής άποψης έχουν όλοι, πλην όμως σε πολύ κρίσιμες συγκυρίες όπως η σημερινή, «δεν γίνεται η ΝΔ να εξωτερικεύει τα εσωτερικά της ζητήματα σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.