ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση των αρχών

Τουρκία: 9.537 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 181 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Τουρκία κατέγραψε 9.537 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ως σήμερα, έχουν διαπιστωθεί 2.317.118 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τουρκία. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 181 θανάτους που οφείλονται στην COVID-19 το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 22.631.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα απογεύματα στην Τουρκία

Η Τουρκία έχει επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας τις καθημερινές το απόγευμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για περισσότερο από ένα μήνα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει οδηγήσει σε μια μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων. Η Τουρκία έλαβε το πρώτο φορτίο με εμβόλια κατά του κορωνοϊού από την κινεζική εταιρεία Sinovac στις 30 Δεκεμβρίου.

Περίπου μία εβδομάδα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών τρίτης φάσης. Το πρώτο φορτίο με τα 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, από τις συνολικά 50 εκατομμύρια που έχει παραγγείλει η Τουρκία, αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη χώρα στις 11 Δεκεμβρίου, όμως υπήρξαν καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.