ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 1.100 νεκροί σε 24 ώρες

Βραζιλία-κορωνοϊός: «Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 6 λεπτά» στο Σάο Πάολο

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 56.552 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 1.096 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 215.243 νεκρούς επί συνόλου 8.753.920 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 379.061 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ρεκόρ σε εβδομαδιαία βάση, αριθμός υψηλότερος από αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας κατά σχεδόν 20.000 περιπτώσεις. Υπέκυψαν 6.665 ασθενείς, 300 λιγότεροι από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραφε τον βαρύτερο απολογισμό σε εβδομαδιαία βάση από τα μέσα Ιουλίου.

Η Βραζιλία, όπου το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκε την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Στην πολιτεία Σάο Πάολο ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε έξι λεπτά εξαιτίας της COVID-19, τονίζουν οι τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης Ζουάου Ντόρια ανακοίνωσε πως τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απαραίτητη θα κλείνουν τις καθημερινές στις 20:00, ενώ δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα.

Η πλουσιότερη και πολυπληθέστερη πολιτεία της Βραζιλίας, που πλήττεται με σφοδρότητα από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έχει εισέλθει σε «κόκκινη» φάση, είπε ο κ. Ντόρια.

Υγειονομικοί προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας είναι και πάλι αντιμέτωπο με κίνδυνο κατάρρευσης.

Ο Ζουάου Ντόρια, κυβερνήτης της πολιτείας που θρηνεί σχεδόν 51.000 θύματα της πανδημίας, τόνισε πως δεν εννοεί να κάνει πίσω όσον αφορά την επιβολή μέτρων για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας, παρά τις πιέσεις που υφίσταται από οικονομικούς παράγοντες και από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους εναντιώνεται σε κάθε μέτρο που επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα.

«Το Σάο Πάολο δεν έχει λαϊκιστική κυβέρνηση, που εγκαταλείπει τους πολίτες της», είπε ο Ντόρια, αναφερόμενος προφανώς στον πρόεδρο, με τον οποίο αν αλυτές προεξοφλούν ότι θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στη Βραζιλία άρχισε αυτή την εβδομάδα, με καθυστέρηση, εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, αλλά θα αντιμετωπίσει πολύ γρήγορα μεγάλη έλλειψη των απαιτούμενων δόσεων εμβολίων, προειδοποιούν ειδικοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.