ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης

Από τα Γιάννενα ξεκινούν οι ‘ψηφιακές περιοδείες’ του ΚινΑλ

Τις προαναγγελθείσες της ‘ψηφιακές περιοδείες’ ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η Φώφη Γεννηματά, που έχει βάλει στόχο να ‘οργώσει’, έστω και με αυτόν τον ‘ανορθόδοξο’ τρόπο που επιβάλει η πανδημία, την χώρα.
Έτσι, σήμερα ‘ταξιδεύει’ στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, προκειμένου να ενημερώσει προσωπικά, αλλά και από κοινού με τον Νίκο Χριστοδουλάκη την όλη Περιφέρεια για τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής πάνω στην Οικονομία και ειδικότερα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Για αύριο, Τρίτη, προγραμματίζονται δύο αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Άρτα και Πρέβεζα-Θεσπρωτία, με ομιλητές εκεί άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αλλά και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται σύσκεψη με τοπικούς Νεολαίους και άλλη με Υγειονομικούς, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία. Πέραν των επιμέρους θεματικών όμως, πρόκειται για μία συνολικότερη προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης με εξωστρέφεια, από την οποία δεν περισσεύει κανείς -για αυτό και θα υπάρχουν και άλλες επαφές με παλιά στελέχη του χώρου σε κάθε περιοχή- αλλά και η οποία σκοπεύει να ‘ταράξει τα νερά’ προσελκύοντας κόσμο και από άλλους χώρους.
Στις ‘ψηφιακές περιοδείες’ τους αυτές, που θα φτάσουν σε κάθε Περιφέρεια, ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα κινούνται σε τρεις άξονες. Πρώτον, θα ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην ελληνική Οικονομία, όπως διαμορφώνεται μετά και από έναν χρόνο πανδημίας, με συγκεκριμένους χειρισμούς εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, όπως τα lockdown-ακορντεόν, όπως τα περιγράφουν και η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου, με αποτέλεσμα αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις που οδηγούν σε μεγάλη ύφεση, αύξηση των χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο, υπέρογκα κόκκινα δάνεια, μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα και παράλληλα απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία.
Στη συνέχεια, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα καταθέτουν στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα με στόχο «να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις», όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, χωρίζοντάς τα σε μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους ανέργους, αλλά και τους εξίσου πληττόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. «Κλειδί» για το μέλλον θεωρούν την ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο και αντιλαμβάνονται ως την μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για την χώρα.
Τέλος, θα εξηγούν αναλυτικά την εναλλακτική λύση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστής της προόδου. Με μότο «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα», θα αντιπαραβάλλουν τη δική τους προοδευτική πρόταση απέναντι στην ‘οπισθοδρόμηση’, όπως περιγράφουν το σχέδιο της ΝΔ. Καταθέτοντας συγκεκριμένο σχέδιο υπέρ της ανάπτυξης με κοινωνική προστασία και αντιμετώπιση των ανισοτήτων, μιλούν ακόμα και για επιμέρους μεγάλες αλλαγές, όπως ο οριστικός τερματισμός στις πολιτικές λιτότητας της Ευρώπης, , αλλά και για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.