ΚΟΣΜΟΣ

CBO: Η αύξηση του κατώτατου μισθού που προτείνει ο Μπάιντεν θα αυξήσει τα εισοδήματα, αλλά θα μειώσει τις θέσεις εργασίας

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα από το 2025 θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 1,4 εκατομμύριο την αναφερόμενη χρονιά και θα αυξήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 54 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Στην εκτίμηση του κόστους για το νομοσχέδιο του Μπάιντεν «Raise the Wage Act of 2021» σχετικά με την αύξηση των μισθών για το 2021, η ανεξάρτητη επιτροπή διαιτησίας, ανακοίνωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα βγάλει 900.000 Αμερικανούς από τη φτώχεια το 2025.

Η CBO εκτιμά ότι η πρόταση θα αυξήσει τις συνολικές πληρωμές των καθαρών ποσών προς τους δικαιούχους κατά 333 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δεκαετία 2021-2031, σημειώνοντας ότι η εκτίμηση αυτή αντιπροσωπεύει και ένα αυξημένο κόστος μισθοδοσίας για τις εταιρίες που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.