ΕΛΛΑΔΑ

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα

Δύο επιπλέον κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Δυο επιπλέον κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν από σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης πλήρως εξοπλισμένα ιατροτεχνολογικά σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.

Με τα δυο νέα αυτά κρεβάτια αυξάνονται σε επτά από πέντε που είναι σήμερα (αύξηση 40%)τα κρεβάτια της ΜΕΘ, γεγονός πολύ σημαντικό για την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού του νησιού και ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, το κόστος του ενός κρεβατιού καλύφθηκε πλήρως από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος, για την πανδημία Covid-19, ενώ το δεύτερο με ελάχιστο κόστος (10% περίπου από το συνολικό κόστος του έργου) στήθηκε από πόρους του νοσοκομείου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων από την παραπάνω δωρεά.

«Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα, της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας», ανέφερε ο διοικητής του Νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.

Και συνέχισε: «Την ιδιαιτέρως κομβική περίοδο που διανύουμε, λαμβάνοντας υπόψη και την υπό εξέλιξη πανδημία, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής- παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους, είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο». Και κατέληξε ο κ. Καμπούρης: «Προτεραιότητα μας, ήταν και είναι η χάραξη-υλοποίηση στρατηγικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.