Μία εξαιρετική συνταγή για φριτάτα με λαχανικά και προσούτο Ευρυτανίας.
Υλικά
10 αβγά
1 κούπα γάλα
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
200 γρ γλυκιά κεφαλογραβιέρα Μεσσηνίας τριμμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το προσούτο στο ελαιόλαδο. Βάζουμε τη ντομάτα, το σπανάκι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το προσούτο και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 8 λεπτά.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα