ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας σήμερα στον Real Fm

Γ. Βαρουφάκης: Να σταματήσει η ιδιωτικομανία και να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές

Η διαρκής ροπή προς τις ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης κατάρρευση των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου είναι οι αιτίες που οξύνουν τα προβλήματα τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στον Real Fm.

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε μία πλήρη κατάρρευση όλων των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου, έχουμε μία πλήρη πτώχευση αυτού του κράτους». Πρόσθεσε ότι τώρα «έρχεται να προστεθεί ένα νέο κακό σε αυτό, η ιδιωτικομανία, και από την τρόικα και από τη σημερινή κυβέρνηση». Δυστυχώς, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, «όσον αφορά δίκτυα τα οποία ποτέ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικά, εξ ορισμού είναι μονοπωλιακά, και όταν έρθει η ιδιωτικοποίηση είτε είναι με τους αυτοκινητόδρομους είτε είναι με τη ΔΕΔΔΗΕ -που τώρα αναθέτει σε ιδιώτες τη συντήρηση του δικτύου, το αποτέλεσμα είναι τραγικό σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας, ο κ. Βαρουφάκης είπε : «Οι ιδιώτες που έχουν πάρει τους δρόμους αυτούς έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο με το ελληνικό δημόσιο, έχουν κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις. Μία από αυτές είναι ο αποχιονισμός. Στο συμβόλαιό τους είχαν πει ότι αν δεν καταφέρουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό θα πρέπει να καταβάλουν αποζημίωση στο κράτος. Και τι έκανε το κράτος; Τους γλίτωσε από αυτό κηρύσσοντας το ίδιο κλειστό το δρόμο έτσι ώστε το κράτος να αποζημιώσει τους ιδιώτες αντί οι ιδιώτες να αποζημιώνουν το κράτος. Οπότε εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα -εγώ δε θέλω να αποκομίσω πολιτικά οφέλη για το κόμμα μου, ούτε για μένα προσωπικά από αυτό που συνέβη. Δε θα κάνω αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία στο Μάτι, ούτε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με την ΔΕΔΔΗΕ, αυτό είναι το κράτος μας, τι να κάνουμε τώρα. Αλλά θέτω σημαντικά ερωτήματα για το τι κράτος θέλουμε και πως θα κινητοποιηθούμε η κοινωνία για να υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις και πως θα αποφύγουμε αυτή την ιδιωτικομανία, ακόμη και οι Τόριδες στην Αγγλία έχουν ξεφύγει από αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πανδημία, ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί «στον προϋπολογισμό του κράτους έκοψε χρήματα από το εθνικό σύστημα υγείας, αν είναι δυνατόν!». Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ήλπιζε ότι αυτή η πανδημία θα φύγει από μόνη της. Η πανδημία δεν έφυγε από μόνη της. Δεν υπήρξε καμία επένδυση στις υποδομές μας. Καμία. Αυτό που λέγαμε για τη «Μήδεια» ισχύει και για την πανδημία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.