ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κορωνοϊός: Η Πορτογαλία παρέτεινε την απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία

Η «βρετανική μετάλλαξη» εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία παρέτεινε σήμερα, μέχρι και την 1η Μαρτίου, την απαγόρευση πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις για επαναπατρισμό των πολιτών και για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία είχαν διακοπεί για διάστημα δύο εβδομάδων από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η ίδια απόφαση είχε ληφθεί και για τη Βρετανία στις 21 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην Πορτογαλία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το πολύ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Επίσης, μετά την επιστροφή τους, θα μπαίνουν για καραντίνα 14 ημερών.

Η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε στην Πορτογαλία στα τέλη του έτους και εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους. Η βραζιλιάνικη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία την Τετάρτη.

Στην Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 15.034 θάνατοι από την Covid-19 και 781.223 κρούσματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.