ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη 155 θύματα σε μια ημέρα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι στην Αργεντινή

Η Αργεντινή ξεπέρασε χθες το όριο των 50.000 θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, με την χώρα να καταγράφει από την αρχή της πανδημίας πάνω από δύο εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης από τον νέο κορoνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στον τελευταίο απολογισμό, το υπουργείο ανέφερε χθες πως τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 155 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο αυτών από την αρχή της πανδημίας σε 50.029. Το ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν 7.151 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει σε 2.015.496, σε μια χώρα 45 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αργεντίνικη κυβέρνηση ανέμενε χθες βράδυ την άφιξη ενός αεροσκάφους, του εθνικού αερομεταφορέα Aerolineas Argentinas, που μετέφερε 400.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Σε προηγούμενες πτήσεις, μεταφέρθηκαν στη χώρα 820.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου, το μόνο που είναι διαθέσιμο σήμερα στην Αργεντινή.

Η κυβερνητική εκστρατεία εμβολιασμού προβλέπει την αγορά 62 εκατομμυρίων δόσεων από διάφορα εργαστήρια, δήλωσε στο Κογκρέσο ο υπουργός Υγείας Χινές Γκονσάλες Γκαρσία.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η άφιξη 580.000 δόσεων του εμβολίου Covishield από το ινδικό εργαστήριο Serum Institute.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα επιτρέψουν στην Αργεντινή να λάβει 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V, 23 εκατομμύρια του εμβολίου των AstraZeneca / Oxford και ακόμη 9 εκατομμύρια δόσεις μέσω του μηχανισμού Covax.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.