ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Μέρκελ: Η πανδημία θα έχει ηττηθεί, μόνο όταν θα έχουν εμβολιαστεί όλοι

Η πανδημία θα έχει ηττηθεί, μόνο όταν θα έχει εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, υπογράμμισε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε την ανάγκη το διεθνές εμβολιαστικό πρόγραμμα Covax να έχει διαθέσιμα όχι μόνο χρήματα, αλλά και εμβόλια. Είναι «στοιχειώδες ζήτημα δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά, να δοθεί πρόσβαση στον εμβολιασμό σε όλες τις χώρες.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της G7, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της παγκόσμιας εκστρατείας εμβολιασμού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την μάχη κατά της πανδημίας στον Covax και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Είμαστε στο πλευρό των φτωχότερων χωρών», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το Covax να εφοδιαστεί με τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια εμβόλια.

Η κυρία Μέρκελ από την πλευρά της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανία και άλλες χώρες να δώσουν εμβόλια σε φτωχότερες χώρες. «Είναι όμως σημαντικό, να είμαστε και αφοσιωμένοι στους πολίτες μας. Πρέπει να υπάρξει μια στάθμιση», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη σχέση με τις ΗΠΑ, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι είναι ήδη ορατή η αλλαγή υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, με την επιστροφή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στην Συμφωνία για το Κλίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.