ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβει το εσωκομματικό «τσουνάμι» κατά της υπουργού Πολιτισμού

Παραίτηση Μενδώνη και στο βάθος... σύγκρουση «δεξιών»-«κεντρώων»

Απρόβλεπτες εσωκομματικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπόθεση Μενδώνη, καθώς ενόσω η υπουργός Πολιτισμού παραμένει ο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού σχήματος, τα δύο ρεύματα της ΝΔ έχουν αποδυθεί σε έναν εσωκομματικό «εμφύλιο».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών που δείχνουν την έξοδο στη Λίνα Μενδώνη είναι παραδοσιακά κομματικά στελέχη ή, ακόμη περισσότερο, ανήκουν στην δεξιά τάση του κυβερνώντος κόμματος. Επί της ουσίας, πέραν της υπόθεσης της ίδιας αλλά και των ευθυνών που ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει στην υπουργό Πολιτισμού ως προς την διαχείριση του «θέματος Λιγνάδη», στο παρασκήνιο εκτυλίσσεται και άλλο ένα εσωκομματικό μπρα ντε φερ, ευρύτερης σημασίας: στο πρόσωπο της υπουργού Πολιτισμού, η δεξιά τάση της ΝΔ δείχνει την απαράσκειά της στο «μπόλιασμα» του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη με στελέχη προερχόμενα από την Κεντροαριστερά.

«Η παρέα του Βενιζέλου»

Ως γνωστόν, πολλοί δεξιοί βουλευτές του κόμματος θεωρούν ότι η ΝΔ πρέπει να αποδείξει ότι έχει γυρίσει σελίδα από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Μάλιστα, αρκετά στελέχη, είτε ανήκουν στην δεξιά τάση, ειτε στους «καραμανλικούς», δεν βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται σε κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ειδικά για την κ. Μενδώνη, το Matrix24.gr ακόμη θυμάται «δηλητηριώδη» σχόλια δεξιών βουλευτών που κατηγορούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «επιβεβαιώνει τον μύθο της Αριστεράς ότι στον πολιτισμό η Δεξιά δεν έχει θέση», αλλά και την κριτική για την επιλογή του πρωθυπουργού να δώσει το υπουργείο «σε μία συνεργάτιδα του Βαγγέλη Βενιζέλου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «κόψει» και την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είχε δουλέψει με συνέπεια ως τομεάρχης Πολιτισμού ενόσω η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, είχε ενοχλήσει πολλούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Τώρα, λοιπόν, που η Λίνα Μενδώνη έχει χωρίς αμφιβολία αναδειχθεί σε «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης, σειρά στελεχών που αναφέρονται στον παραδοσιακό κομματικό κορμό τής δείχνουην την πόρτα της εξόδου με διττό στόχο: αφενός, να στείλουν ένα μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι όσο μένει η υπουργός Πολιτισμού στη θέση της, τόσο θα «ακουμπά» την κυβέρνηση το θέμα Λιγνάδη. Αφετέρου, οι «γαλάζιοι» διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η διαρκής αξιοποίηση στελεχών προερχόμενων από την Κεντροαριστερά έχει ενοχλήσει τον παραδοσιακό κομματικό κορμό και πως ο πρωθυπουργός έχει... χάσει την αναλογία μεταξύ της ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού του κόμματος και της ισορροπίας που πρέπει να τηρείται σε σχέση με «όσους πάλεψαν για να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση», όπως τονίζει εις εκ των «γαλάζιων» που τούτες τις μέρες έχουν υπονοήσει ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να παραιτηθεί.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αθηνά 21:26 24/02/2021

    Δεν περίμενα αγαπητέ ότι θα διαβάσω ένα τέτοιο παραλήρημα. Τι αμάθεια, τι μίσος. Κριμα

  2. Μια φαύλη πολιτική εκμετάλλευσης συντελείται από την Αξιωματική Ατιπολίτευση και αυτό καταλήγει μπούμερανγκ για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους του .
    Το “me ,too “ …. διεπράχθει από τον ΣΥΡΙΖΑ , όταν ήταν κυβέρνησης , με υπουργό πολιτισμού την διπλοθεσητισα ( υπουργό πολιτισμού και πρωταγωνίστρια του Εθνικου Θεάτρου ταυτόχρονα ) συνεργαζόμενη , πάρα πόλύ αρμονικά με τον κατηγορούμενο παιδεραστή και διευθυντή / σκηνοθέτη .
    Μια φαύλη πολιτική εκμετάλλευσης συντελείται από την Αξιωματική Ατιπολίτευση και αυτό καταλήγει μπούμερανγκ για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους του .
    Το “me ,too “ …. διεπράχθει από τον ΣΥΡΙΖΑ , όταν ήταν κυβέρνηση , με υπουργό πολιτισμού την διπλοθεσητισα ( υπουργό πολιτισμού και πρωταγωνίστρια του Εθνικου Θεάτρου ταυτόχρονα ) συνεργαζόμενη πάρα πόλύ αρμονικά με τον κατηγορούμενο παιδεραστή και διευθυντή / σκηνοθέτη .
    Έτσι λοιπόν, κύριοι και κύριες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είστε οι πρώτοι που συνεργαστήκατε με τον ( αν αποδειχθεί ένοχος παιδεραστίας ) και εκεί τι έχετε να πείτε ;
    Έτσι λοιπόν, κύριοι και κύριες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είστε οι πρώτοι που συνεργαστήκατε με τον ( αν αποδειχθεί ένοχος παιδεραστίας ) . Εκείί τι έχετε να πείτε ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.