ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας…

Στην ταύτιση των δύο πολιτικών αρχηγών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιμένει η Φώφη

Περίπου ως …αναρμόδιους να μιλούν για την ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας εμφάνισε η Φώφη Γεννηματά χθες στη Βουλή, τους προέδρους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα. Και επιχειρηματολόγησε σχετικά, με αφορμή και όσα είπαν οι ίδιοι στην ίδια συζήτηση.

«Οι δύο δήθεν μονομάχοι, γυμνοί από θέσεις κρύβουν τη γύμνια τους με ανούσιες επιθέσεις. Και τολμάτε να μιλάτε για ποιότητα λόγου και Δημοκρατίας, εσείς που πολεμήσατε την παράταξή μας χωρίς ηθικούς κανόνες στην περίοδο της κρίσης», είπε μεταξύ πολλών άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καταγγέλλοντας αμφότερους τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ως υπευθύνους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ακόμα χειρότερα, όμως, τους εμφάνισε ως αμετανόητους, πράγμα που είναι και επικίνδυνο, αφού τους εμφάνισε αμφότερους ως να βρίσκονται μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, μακριά από τις διεκδικήσεις των νέων, από το οικονομικό μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών. «Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ξεπροβάλλει από το Μαξίμου», είπε, επιμένοντας στην ταύτιση των δύο κομμάτων όσον αφορά στον τρόπο διακυβέρνησής τους.

Αναφερόμενη ειδικά στην υπόθεση Λιγνάδη, και δη στον διορισμό του, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την ευθύνη, ακόμη και αν παραπλανήθηκε. Ως κύριο υπεύθυνο όμως ‘έδειξε’ τον πρωθυπουργό, που την καλύπτει, σημειώνοντας μάλιστα πως την καλύπτει γιατί εκείνος είναι «ο εμπνευστής του δήθεν επιτελικού κράτους, που στην πράξη κρύβει την αρχή του ενός ανδρός, ο εμπνευστής και σκηνοθέτης μίας θεσμικής τραγωδίας που εκθέτει τη χώρα καθημερινά σε κινδύνους», όπως είπε, κάνοντας λόγο για μια υδροκέφαλη επιτελική φούσκα, με εκατοντάδες αρίστους στο Μαξίμου, υπουργούς – μαριονέτες του Μαξίμου, υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου, δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια στο Μαξίμου, δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων που αποφασίζονται στο Μαξίμου κ.ο.κ. «Οι πολίτες καλούνται να πιστέψουν στις προσωπικές ικανότητες του πρωθυπουργού όταν υπάρχουν επιτυχίες. Στις αποτυχίες, πάλι, πρέπει να πιστέψουν στη συνέργεια παραγόντων που η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει», είπε, στρέφοντας τα βέλη της προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμα πιο σκληρή όμως και με τους δύο αρχηγούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, έγινε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της, κάνοντας λόγο για απογοήτευση και ντροπή από «ένα παραλήρημα και ένα πινγκ πονγκ κιτρινισμού, αηδίας και βούρκου», όπως περιέγραψε τις αντεγκλήσεις μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες. Και είναι ντροπή, μας παρακολουθούν άνθρωποι που υποφέρουν, που αγωνιούν, μας παρακολουθούν τα θύματα, μας παρακολουθούν οι οικογένειές τους. Τόσο μακριά από αυτά που τους προβληματίζουν και ζουν. Ήρθατε εδώ να μείνετε στις θέσεις σας, να τραβήξετε τα πιστόλια σας και φεύγοντας από εδώ να δώσετε εντολή στα άλλα πιστόλια να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά», είπε, ταυτίζοντας τους δύο και κάνοντας λόγο για ‘κατήφορο’.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εσύ κοίταξε την θα κάνεις με τους της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τους φίλους του Άδωνη,(κυριώς) γιατί σε βλέπω να τρως πόρτα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.