ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από αύριο οι Δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου

Στις περιοχές που αυξήθηκε το ιικό φορτίο και στα μέτρα που θα ισχύσουν για το lockdown από αύριο το πρωί αναφέρθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο αναλυτικά:

Τα στοιχεία αλλάζουν διαρκώς και τα μέτρα προσαρμόζονται. Ανακοινώνουμε μετά από εισήγηση των ειδικών:

Στο πολύ αυξημένο επίπεδο εντάσσεται από αύριο και μέχρι 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

Παραμένουν στο ίδιο αυξημένο επίπεδο Εύβοια (πλην της Σκύρου), Αχαϊα, Μύκονος και Αττική, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται οι δήμοι Κεφαλονιάς, Ηρακλείου Κρήτης, Θάσου και όλη η Ηλεία, εκτός από την περιοχή της Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνας, Αγιάς Λάρισας, Κορίνθου, Άργους-Μυκηνών, Ζίτσας Ιωαννίνων και Νεμέας.

Στο «κόκκινο» παραμένει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα επιπλέον μέτρα δεν παρατείνονται στους δήμους Θήρας, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Ζακύνθου, Σπάρτης και Εορδαίας Κοζάνης.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε:

Σε πτωτική πορεία ο ρυθμός νέων μολύνσεων και θανάτων στον κόσμο. Η επιδημία σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται να μπαίνει σε ύφεση του δεύτερου κύματος.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν να αυξάνονται τα κρούσματα, αλλά με μικρότερο ρυθμό. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει σταθεροποιηθεί στις 200 περίπου ανά ημέρα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε να ξεκινήσει μία μείωση. Εντός του Μαρτίου αναμένουμε ύφεση.

Στην Αττική βλέπουμε μία σταθεροποίηση και ίσως μία μικρή μείωση. Τα μέτρα που ελήφθησαν λογικά θα επιταχύνουν τη μείωση. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε σταθεροποίηση και δεν φαίνεται να χρειάζονται νέα μέτρα.

Τη μεγαλύτερη επίπτωση βλέπουμε στα άτομα 40-64. Συνολικά στην Ελλάδα η επιδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Η κύρια οδός μετάδοσης είναι οι κλειστοί χώροι που συναντιόμαστε χωρίς μάσκα και για πολλή ώρα. Η καλύτερη μέθοδος είναι να συναντιόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, με μάσκα. Να περιοριστούμε στη φούσκα επαφών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.