ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι το ζητούμενο μία μονάδα στις δημοσκοπήσεις…

Το ελληνικό #MeToo να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο

Στο πλευρό των θυμάτων έχει ξεκάθαρα αποφασίσει να σταθεί το Κίνημα Αλλαγής, ξεχωρίζοντας τις κοινωνικές διαστάσεις του κινήματος #Me too από την όποια πρόθεση πολιτικής, ή ακόμα χειρότερα, κομματικής αξιοποίησής του.
Στο θέμα, αλλά και ειδικά στην υπόθεση Λιγνάδη, αναφέρθηκε από την πρώτη της ψηφιακή περιοδεία και η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μεν ότι η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για τον διορισμό του, η καθυστερημένη αντίδραση και η προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και μάλιστα δεν έχει αναληφθεί, αλλά και επιλέγοντας να σταθεί στην ουσία της υπόθεσης. «Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων», συνέχισε, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα της στο εξής.
Στο ίδιο μήκος κύματος, για την υπουργό Πολιτισμού, που «ελέγχεται για την επιλογή που είχε κάνει, η οποία μάλιστα είχε γίνει με πολιτική παρέμβαση, ελέγχεται για την καθυστερημένη αντίδραση επί του θέματος, και φυσικά για την προβληματική διαχείριση που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή», μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ευθύνες αυτές πρέπει να αναληφθούν, αφού «δουλειά της υπουργού είναι να μην εξαπατάται». Από εκεί και πέρα όμως, επέμεινε έντονα ότι «το κίνημα #Metoo δεν πρέπει να κομματικοποιηθεί, ούτε να κιτρινίζεται, ούτε να γίνεται αντικείμενο χυδαίου διαλόγου». Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής το #Μetoo μπορεί πραγματικά, με την απαιτούμενη θεσμική και πολιτειακή στήριξη να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες πολλών ετών, δομημένων στη βάση σχέσεων εξουσίας και εξάρτησης. Παρατηρώντας μάλιστα κάποιους να προσπαθούν να οικειοποιηθούν το ζήτημα αυτό, να του βάλουν κομματικές ταμπέλες για να το αξιοποιήσουν κομματικά, ο κ.Χριστοδουλάκης έστειλε σαφές, όσο και αιχμηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση : «Το να τσιμπήσεις μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις είναι πολύ λίγο σε σχέση με τις πληγωμένες ψυχές που αναζητούν δικαίωση και προστασία»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.