ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Ξεπέρασαν τους 550.000 οι εμβολιασμοί

Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει έως τώρα τους 550.000, ενώ σήμερα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες εμβολιάστηκαν 25.000 άτομα, που αποτελεί και ρεκόρ εμβολιασμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που σήμερα είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν προσήλθε στα κέντρα, είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ποσοστό ξεπέρασε το 90%.

Όσα ραντεβού χάθηκαν θα κλειστούν εκ νέου είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ανέφερε ότι σήμερα στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας εμβολιάστηκαν 1.400 άτομα, 600 στην Θεσσαλονίκη και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Μ. Θεοδωρίδου: Άμεσα ο εμβολιασμός των ασθενών με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

Η ηλικία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα της προτεραιοποιήσης για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, επισήμανε απόψε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ιδίως όταν υπάρχει συγκεκριμένη διαθεσιμότητα εμβολίων, όπως επισήμανε.

Η ίδια εξήγησε ότι 9 στα 10 άτομα που έχασαν τη μάχη για τη ζωή και 8 στα 10 που μπήκαν σε ΜΕΘ από κορονοϊό ήταν άνω των 60 ετών. Ωστόσο, άμεσα, όπως είπε, ξεκινά ο εμβολιασμός των ασθενών με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε τις ομάδες αυτές, καθώς και άλλες που αφορούν υποκείμενα νοσήματα και θα ακολουθούσουν αργότερα. Όλα τα στοιχεία για τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και τα υποκείμενα, θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες από το υπουργείο Υγείας. Όπως συμπλήρωσε, ήδη είναι διαθέσιμο στη χώρα μας και το εμβόλιο της Moderna, το οποίο έχει ευκολότερες συνθήκες φύλαξης από αυτό τη Phizer και απαιτεί 4 εβδομάδες από την πρώτη στη δεύτερη δόση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.