ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Βαρουφάκης: Απέχουμε από μια επαίσχυντη διαδικασία

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 τόσο από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, όσο και τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ως «επαίσχυντη», την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «οπερέτα» την αντιπαράθεση τους και τονίζοντας ότι το ΜέΡΑ δεν θα γίνει συνένοχο στη συμπαιγνία τους.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου», με την μια πλευρά, όπως είπε, να μασκαρεύει και να ντύνει τους βουλευτές της σε εισαγγελείς, στήνοντας δικαστήρια για τους αντιπάλους της, και την άλλη πλευρά να παριστάνει τον διωκόμενο». «Εσείς, στη ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά; Εσείς; που "τακιμιάσατε" με ό,τι χειρότερο είδος ανατολίτικης ρεμούλας που φύτρωσε ποτέ σε αυτό τον τόπο; Εσείς, οι επαγγελματίες του είδους εγκαλείτε αυτούς τους ερασιτέχνες σε αυτό το σπορ; Πραγματικά θαυμάζω το θράσος σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τη λήψη απόφασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον ότι «δεν μπορεί να προσποιείται τον διωκόμενο, ένα κόμμα που μετέτρεψε το δημοψήφισμα από όχι σε ναι, κατάργησε το ΕΚΑΣ, πέρασε όλη τη δημόσια περιουσία στους δανειστές ενώ μαζί με τη ΝΔ χάρισαν το Ελληνικό, μαζί με την άδεια για υπερκαζίνο, στον κ. Λάτση».

«Είστε τόσο εσείς στη ΝΔ όσο και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ, για γέλια και, ταυτόχρονα, για κλάματα. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε τη συμπαιγνία σας και βεβαίως, απέχουμε από την ιλαροτραγωδία των εξεταστικών σας. Ποτέ δεν θα μασκαρευτούμε τους εισαγγελείς κανενός. Αρκούμαστε να σας καταδικάζουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε:

«Πόσο ακόμα θα πληγώνετε το Κοινοβούλιο με παραστάσεις σαν τη σημερινή- φορώντας το κοστούμι του δήθεν εισαγγελέα οι μεν και του δήθεν διωκόμενου οι δε; Πόσο ακόμα θα απομακρύνετε τη Βουλή από τα πραγματικά προβλήματα του λαού με κοκορομαχίες που προκαλούν αηδία στους πολίτες;».

«Εμείς, μπροστά σε αυτή την ανακριτική-εξεταστική οπερέτα που στήνετε, έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε την αηδία των πολιτών και την ανάγκη τους να πάψει πια ο αποπροσανατολισμός που κι οι δυο σας επιχειρείτε από τα προβλήματά τους, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δηλώνοντας την αποχή μας τόσο από την ψηφοφορία, όσο και από την επαίσχυντη επιτροπή που θα στήσετε. Συνένοχοι στην συμπαιγνία σας το ΜέΡΑ25 δεν θα γίνουμε. Με την αποχή μας από την ψηφοφορία και τη λειτουργία της επαίσχυντης επιτροπής που στήνετε σήμερα, εκφράζουμε αυτό το αμείλικτο ερώτημα που, λίγο-λίγο, σχηματίζεται στα χείλη των πολλών: Πόσο ακόμα;», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.