ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ήθελα σαν τρελός τον τίτλο του MVP»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πρώτος Έλληνας MVP του NBA All Star Game!

Η Team LeBron επικράτησε με 170-150 της Team Durant στο 70ο All Star Game του ΝΒΑ, που διεξήχθη στην «State Farm Arena» της Ατλάντα, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε MVP του αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Giannis» δήλωσε τα εξής:

«Είναι σημαντικό που θα έχω ένα βραβείο με το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ στο σπίτι μου. Το ήθελα σαν τρελός και πέρυσι. Φέτος ήθελα να το διασκεδάζω, έπαιξα καλά και ξέρω ότι ο Κόμπι θα ήταν χαρούμενος γι' αυτό. Είναι πολύ όμορφο να έχω τον Λίαμ να με βλέπει στο πρώτο του All-Star Game, να με βλέπει να παίζω καλά. Στο τέλος της ημέρας θέλω ο Λίαμ να βλέπει κάποιον που διασκεδάζει και απολαμβάνει αυτό που κάνει. Δεν με νοιάζει το αποτέλεσμα, με νοιάζει να βλέπει αυτό που θέλω.

Όταν αρχίζεις να διασκεδάζεις, δεν σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν. Θεωρώ ότι ο φόβος και η διασκέδαση δεν μπορούν να συνυπάρξουν, θα έχεις είτε το ένα, είτε το άλλο. Αυτή τη χρονιά επέλεξα τη διασκέδαση. Σε κάθε ματς προσπαθώ να απολαμβάνω την προθέρμανση, τον αγώνα, τους συμπαίκτες μου, δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, δεν σκέφτομαι τον προορισμό. Με ενδιαφέρει το τώρα, μπορούμε να το απολαύσουμε. Δεν είναι ότι το λέω μόνο στο μπάσκετ, το λέω και στη ζωή μου και μέχρι στιγμής λειτουργεί.

Είπα στον Γιόκιτς ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε φοβερή εκπομπή! "Nico and Giannis" ή κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να το απολαμβάνω όσο μπορώ, δεν θέλω να το θεωρώ δεδομένο. Ήταν το πέμπτο μου All-Star Game και ανυπομονώ να φτάσω μέχρι το δέκατο. Ο ΛεΜπρόν έχει 17, είναι παρανοϊκό. Μιλγουόκι, αυτό το βραβείο είναι για εσένα».

η δική του, ξεχωριστή ιστορία συνεχίζει να γράφει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA. Έπειτα από τις δύο διαδοχικές κατακτήσεις του βραβείου του MVP (πολυτιμότερου παίκτη) της κανονικής περιόδου του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ο «Greek Freak» πάτησε άλλη μία... απάτητη, μέχρι χθες, κορυφή.

Έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη του All Star Game και, φυσικά, ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς είχε 35 πόντους με 13/13 δίποντα και 3/3 τρίποντα (τα δύο εξ αυτών με... ταμπλό), οδηγώντας την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς στη νίκη επί της ομάδας του Κέβιν Ντουράντ με 170-150.

Μάλιστα, ο Έλληνας διεθνής, με την εμφάνισή του, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 100% ευστοχία σε περισσότερες από δέκα προσπάθειες σε All Star Game και διεύρυνε το ρεκόρ του ως ο παίκτης με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην ιστορία των All Star Game.

Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς επικράτησε σε τρία από τα τέσσερα δωδεκάλεπτα και δώρισε 1.250.000 δολάρια στο ίδρυμα Thurgood Marshall Scholarship Fund, ενώ η Team Durant κέρδισε 500.000 για το United Negro Scholarship.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.