ΕΛΛΑΔΑ

Επτά συλλήψεις και πρόστιμα 382.000 ευρώ

Η αποτίμηση των χθεσινών ελέγχων για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού

Επτά συλλήψεις και πρόστιμα 382.000 ευρώ ήταν το αποτέλεσμα των χθεσινών ελέγχων για τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού covid-19. Ειδικότερα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν το συνολικά 72.748 ελέγχους και κατέγραψαν 1.176 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των επιχειρήσεων και σε επιβολή προστίμων 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ αντίστοιχα. Στους συνολικά οκτώ πελάτες των εν λόγω καταστημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400 ευρώ.

Συνελήφθη επίσης ιδιοκτήτης μπαρ για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ στους οκτώ συνολικά πελάτες. Σύλληψη και επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ υπήρξε για άτομο το οποίο κατά το σχηματισμό δικογραφίας για κλοπή, διαπιστώθηκε να έχει παραβιάσει τον κατ' οίκον περιορισμό.

Σε σύλληψη και επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερις συμμετέχοντες.

Συνιδιοκτήτης επιχείρησης χρωμάτων σιδηρικών συνελήφθη για εξυπηρέτηση πελάτη κατά παράβαση της νομοθεσίας, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ίδιο και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Τέλος, συνελήφθη ιδιοκτήτρια καφέ - ουζερί για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών. Στην ίδια επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και από 300 ευρώ στους πέντε πελάτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.