ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο…

Η πανδημία (ξανά) στο επίκεντρο για το Κίνημα Αλλαγής

Την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι ο λαός ‘πληρώνει’ μεταξύ άλλων την απουσία σχεδίου, για το οποίο ‘φωνάζουν’ εδώ και έναν χρόνο περίπου.
Αναφερόμενη στην νέα έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, την ώρα που έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε χθες απευθυνόμενη στους κυβερνώντες από το βήμα της Βουλής ότι «εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας». Έστρεψε μάλιστα τα βέλη της και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι στο χθεσινό του μήνυμα «κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς», υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πάλι κάποιοι άλλοι φταίνε, όπως οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν. Όσο για τις εξαγγελίες ‘απίστευτης προχειρότητας και ελαφρότητας’, όπως τις χαρακτήρισε, και τα SMS, «τι να πει κανείς; Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο», είπε με νόημα…
Κατηγορώντας την κυβέρνηση για λύσεις-μπαλώματα, αντί της ενίσχυσης του ΕΣΥ, της επίταξης κρεβατιών ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές κ.ο.κ., η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αφού ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Παράλληλα, κατακεραύνωσε πρακτικές εμβολιασμών εκτός σειράς ‘γαλάζιων’ στελεχών, κάνοντας λόγο για αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και προειδοποιώντας πως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.
Επαναφέροντας, τέλος, την πρότασή της για συζήτηση στη Βουλή για ένα Εθνικό Σχέδιο κατά της πανδημίας, δήλωσε πως το κόμμα της είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, αλλά «η κυβέρνηση κωφεύει», όπως είπε, και το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες. Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι συνεχίζει με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’ και αδιαφορεί για τις συνεχιζόμενες απώλειες μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία. Σημειώνοντας δε, ότι ο ιός είναι ο κοινός εχθρός, τόνισε ότι το κόμμα της θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση προκειμένου να προληφθούν τα χειρότερα. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση είναι αποφασισμένη να κινηθεί το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη, που μπορεί να συνεχίζει τις ‘ψηφιακές περιοδείες’ της έχοντας στο επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης, σε αυτές όμως, επιχειρείται μία ευρύτερη συζήτηση με τους κατά τόπους φορείς, από την οποία σχεδόν ποτέ δεν απουσιάζει η πανδημία. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για τα δεινά των επαγγελματιών ανεξάρτητα από την περιοχή της χώρας στην οποία κατοικούν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία τα θέματα πανδημίας, προκειμένου όχι μόνο να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση, αλλά κυρίως να προλάβει τα χειρότερα και πάντως να …σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.