ΚΟΣΜΟΣ

Επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων

Ιταλία-Covid-19: 23.987 νέα περιστατικά, 457 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.987 κρούσματα και 457 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 354.952 διαγνωστικά τεστ, το 6,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 23.696, με 460 θανάτους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 8 περισσότεροι ασθενείς με covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 48 περισσότεροι.

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (5.077) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (2.391) με κύρια πόλη την Μπολώνια και η Απουλία (2.162) με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε πριν λίγο ότι «καταγράφεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων, αρχίζουν να φτάνουν τα πρώτα μηνύματα σταθεροποίησης».

«Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, πλέον, είναι από σαράντα μέχρι πενήντα ετών, αλλά αρχίσαμε να διαπιστώνουμε μείωση των μολύνσεων στους γιατρούς, νοσοκόμους και στο βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας», πρόσθεσε ο Μπρουζαφέρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.