ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καρπάτσιο καπνιστού σολομού

Μία εξαιρετική συνταγή για καρπάτσιο καπνιστού σολομού.

Υλικά

  • 50γρ ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. χρένο
  • 100γρ κρέμα υψηλών λιπαρών, ελαφρώς χτυπημένη
  • 400γρ καπνιστός σολομός, κομμένος σε μακριές λωρίδες
  • 100γρ μαγειρεμένο παντζάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και χωρισμένα σε φέτες
  • 2 λεμόνια κομμένα σε κύβους
  • 1 μάτσο βλαστοί μπιζελιού
  • παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, μαρινάρουμε τα ραπανάκια στο ξίδι για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το χρένο με την κρέμα σε ένα άλλο μικρό μπολ και αλατίζουμε.

Στρώνουμε 100γρ σολομού σε μια ορθογώνια πιατέλα. Βάζουμε 3 φέτες παντζάρι στη μία άκρη, σε διάφορα σημεία. Γύρω από τον σολομό βάζουμε και 6 κομμάτια ραδίκια.

Προσθέτουμε και λίγες φέτες πορτοκάλι και λεμόνι. Συνεχίζουμε και σε άλλες πιατέλες.

Με δύο κουτάλια του γλυκού, φτιάχνουμε μπαλίτσες με το χρένο και την κρέμα και βάζουμε 3 μπαλίτσες σε κάθε πιατέλα.

Τέλος, σκορπίζουμε τους βλαστούς μπιζελιού και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.