ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: «Λαμπάδα» στον Μπουχαλάκη

Μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Άρης κρατούσε στα... χέρια του το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού από το 54’ ο Μπρούνο Γκάμα είχε δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο 87’, όμως, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ως άλλος... Φαντομάς έκλεψε την μπάλα από τον Χουλιάν Κούεστα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε συνδυασμό με το 2-1 του αγώνα στον Πειραιά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε την πρόκριση στους «4», μαζί με τους ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ.

Μέσα σε ένα δίλεπτο χάθηκαν οι πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Στο 8’ ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ούγκο Κάιπερς στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Ίδια κατάληξη, ένα λεπτό αργότερα, είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Λούκας Σάσα μετά το γύρισμα του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στο πρώτο μέρος, αφού οι «κίτρινοι» έδωσαν χώρο, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα. Ένα γυριστό του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έπειτα από γύρισμα του Μασούρα στο 45’ ήταν απλή... καταγραφή στα στατιστικά.

Τα πάντα άλλαξαν στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Ματίας Γκεστράνιους υπέδειξε στο 50’ πέναλτι σε σπρώξιμο του Θανάση Ανδρούτσου πάνω στον Τζέιμς Τζέγκο. Μετά από τετράλεπτες διαβουλεύσεις του Φιλανδού διαιτητή με το VAR, ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0!

Σκορ πρόκρισης για τον Άρη... Ο Μαρτίνς πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές σε διάστημα δέκα λεπτών, ο Μάντζιος «απάντησε» θέλοντας να... σβήσει το ματς. Τα κατάφερνε ιδανικά και τίποτα δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε στο 87ο λεπτό: ο Μπουχαλάκης περίμενε σαν... κλέφτης στο δοκάρι τον Κουέστα να αφήσει την μπάλα στο έδαφος, του την πήρε και σε κενή εστία σκόραρε!

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη δραματική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τον Μπουχαλάκη να φτάνει τα τρία γκολ κόντρα στον Άρη, έχοντας πετύχει δύο και στη νίκη των Πειραιωτών στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος!

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Γκιλ Πάβελ (Πολωνία)
AVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Τζέγκο, Σούντγκρεν - Τιάγκο Σίλβα, Κρίστινσον, Ελ Αραμπί.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (75’ Σίλβα), Γκάμα (85’ Μπεναλουάν), Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μάνος (75’ Κάτσε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Μπα (76’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σίλβα (66’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (66’ Μπρούμα), Χασάν, Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.