ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Κολοκυθάκι τσιγαριστό
Μία εξαιρετική συνταγή για κολοκυθάκι τσιγαριστό.
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε 2 δόσεις
- 450 γρ κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 10 φύλλα μέντας
- 5 φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. (γεμάτη) κάπαρη
- 1-2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι χοντρό
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. καρύδια ή κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα
- φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
- φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι 24 εκ. ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα κολοκυθάκια και τα τσιγαρίζουμε για 15 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Δεν προσθέτουμε αλάτι ακόμα.
Όσο τσιγαρίζονται τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε μαζί το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό και την κάπαρη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα.
Μόλις ροδίσουν τα κολοκυθάκια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο λάδι, ακριβώς όπως κάναμε την πρώτη δόση.
Όταν είναι έτοιμη και η δεύτερη δόση, προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι και την πρώτη δόση από τα κολοκυθάκια μαζί με το μείγμα βοτάνων και το ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα καρύδια ή τα κουκουνάρια και τα φύλλα βασιλικού και μέντας.
Σερβίρουμε με συνοδεία ψωμιού και τυριού κρέμα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/