ΥΓΕΙΑ

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Υπό πίεση το ΕΣΥ στην Αττική

Εκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία υφίστανται μεγάλη πίεση, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασιλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι επικεφαλης των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, Παναγιώτης Στάθης και Χρήστος Ροϊλός, και ο διοικητής του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο (06/03) έγιναν συνολικά 276 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αριθμός – ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid -19 στη χώρα μας, με τις υγειονομικές αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στο «κόκκινο».

Σημειώνεται ότι το ΝΙΜΤΣ έχει σχεδον γεμίσει από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη.

Πέραν των 2.301 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο, με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ να φτάνουν τους 452, ανησυχία προκαλούν και οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι αρμόδιοι καλούνται να φροντίσουν για την αποσυμπίεση των κλινικών προωθώντας τα εξιτήρια των ασθενών, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν την αποθεραπεία στο σπίτι τους, απελευθερώνοντας έτσι πολύτιμες κλίνες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν προχωρά με τον αναμενόμενο ρυθμό.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας έχει καταστεί σαφές προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι το ΕΣΥ ετοιμάζεται για «πόλεμο» τις επόμενες τρεις εβδομάδες και ζητάει από το προσωπικό των νοσοκομείων να συνεχίσει να μάχεται με γενναιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.