ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει σε κωδικούς και ωράρια

Κορωνοϊός: Lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα

Τρόπους προκειμένου να αποδώσει το τρίτο lockdown το οποίο έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, αναζητούν οι Αρχές. Η επιδημιολογική εικόνα ανησυχεί τους ειδικούς, με δεδομένο ότι σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 με 2.353 μολύνσεις, ενώ ανοδική είναι και η πορεία του αριθμού των διασωληνωμένων που άγγιξαν ξανά τους 422.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί μελετούν αλλαγές μεταξύ των οποίων και η χρήση των κωδικών 4 και 6 στο 13033. Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο μπαίνει ο αριθμός 4 του sms που αφορά "κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία", προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση της εν λόγω δυνατότητας για έξοδο από το σπίτι. Αναμένεται να αυστηροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι έλεγχοι προκειμένου να τον χρησιμοποιούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη.

Αντίστοιχες αλλαγές αναμένονται και για τον κωδικό 6 που αφορά την ατομική άθληση. Όπως είναι γνωστό, στις σκέψεις της κυβέρνησης κατά την εξειδίκευση των μέτρων της τρίτης καραντίνας ήταν να μην επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση με τη χρήση αυτοκινήτου. Ωστόσο, τότε αποφασίστηκε να μην ισχύσει το εν λόγω μέτρο. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει πλέον και οι πολίτες να μπορούν να βγουν για περπάτημα μόνο κοντά στο σπίτι τους.

Τι αλλάζει τα Σαββατοκύριακα

Στόχος και των δύο παρεμβάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι η αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα που ισχύει για τα Σαββατοκύριακα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα αυτού του περιοριστικού μέτρου, αφού κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού σε σούπερ μάρκετ αλλά και ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, όπως τα πάρκα. Έτσι οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να προτείνουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να αρχίζει στις εννέα το βράδυ, όπως και τις καθημερινές.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 11. Εκεί θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις προφανώς θα ληφθούν από την κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να υπολογίσει τα συν και τα πλην.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.