ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν από σήμερα σχολεία - κομμωτήρια

Κορωνοϊός - Πορτογαλία: Χαλαρώνει το lockdown

«Εισερχόμαστε σήμερα στην πρώτη φάση της χαλάρωσης της καραντίνας, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, σταδιακή και με το "σταγονόμετρο"», λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και των δημοτικών, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων, η Πορτογαλία ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση ενός σχεδίου σταδιακής χαλάρωσης της καραντίνας, που θα επεκταθεί έως τις αρχές Μαΐου, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού
, η οποία έπληξε σφόδρα τη χώρα στις αρχές του έτους.

«Εισερχόμαστε σήμερα στην πρώτη φάση της χαλάρωσης της καραντίνας, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, σταδιακή και με το "σταγονόμετρο"», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.
«Δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε και να τα διαλύσουμε όλα», υπογράμμισε.

Αντιμέτωπη με μια «έκρηξη» κρουσμάτων Covid-19 μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η οποία οδήγησε τα νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης, η κυβέρνηση επέβαλε μια δεύτερη καθολική καραντίνα στα μέσα Ιανουαρίου, την οποία ακολούθησε μία εβδομάδα αργότερα το κλείσιμο των σχολείων.

Βάσει του σχεδίου χαλάρωσης της καραντίνας, το οποία παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, η σύσταση των αρχών για παραμονή στο σπίτι δεν θα αρθεί, παρά μόνο μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, σε τρεις εβδομάδες. Τότε θα μπορέσουν να ανοίξουν τα γυμνάσια και οι ανοικτοί χώροι στα μαγαζιά, όπως και τα μουσεία.

Τα λύκεια, τα πανεπιστήμια και οι χώροι θεάματος θα πρέπει να περιμένουν έως τις 19 Απριλίου, ενώ τα εστιατόρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα ξανανοίξουν στις αρχές Μαΐου.
Η Πορτογαλία μέτρησε χθες σχεδόν 600 νέα κρούσματα, στον μέσο όρο επτά ημερών, για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 μειώθηκε κάτω από το όριο των 1000 ασθενών, για πρώτη φορά από τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.