Μία εξαιρετική συνταγή για μεσογειακή αραβική πίτα.
Υλικά
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 χούφτα σπανάκι
¼ κούπας μαγειρεμένα ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
¼ κούπας αγγούρι, ψιλοκομμένο
Μερικές λεπτές ροδέλες κρεμμύδι
¼ κούπας τυρί φέτα, θρυμματισμένο
¼ κούπας ντομάτα, ψιλοκομμένη
¼ κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 αραβική πίτα
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία λεκάνη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε το μείγμα και γαρνίρουμε με επιπλέον αλάτι ή και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την πίτα και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα στην πίτα και την τυλίγουμε σαν σουβλάκι.
Για πιο μεγάλη ευκολία μπορούμε να κόψουμε την πίτα στη μέση και να τυλίξουμε τη μία άκρη με αλουμινόχαρτο, αφού αλείψουμε με το μείγμα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3
Η γευστική και αρωματική κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη γλυκιά πίτα. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό έχουμε 2 παραλλαγές της κλασικής συνταγής. Υλικά 8 φύλλα για πίτες, χωριάτικα (του εμπορίου ή
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε! Υλικά Μερίδες: 4 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς
Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά από την Σιμόνη Καφίρη. Μερίδες: 10-12, Χρόνος προετοιμασίας: 60', Χρόνος μαγειρέματος: 60', Έτοιμο σε: 2:0' Υλικά 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πεντανόστιμη συνταγή για κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο. 110 ΛΕΠΤΑ • ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ (Για τη ζύμη χρησιμοποιούμε
Πίτα πλούσια, χειμωνιάτικη, με τον στερεοελλαδίτικο γλυκό τραχανά και τα πικάντικα σκληρά τυριά να συνοδεύουν τα αρώματα ενός χωριάτικου κοτόπουλου. 1 ΩΡΑ + 40’ | ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Υλικά για 8 άτομα Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις
Μια πίτα αλμυρή με ελαφρά γλυκιά ζύμη που έρχεται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Στην πιο πλήρη εκδοχή της τα κρεατικά των υλικών περιλάμβαναν και πτερωτό κυνήγι. 2 ΩΡΕΣ + 20’ | ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ Υλικά για 6 άτομα