ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νόιερ: «Ο Λεβ έχει κερδίσει την αποχώρησή του με κάθε τιμή»

Οι Γερμανοί διεθνείς θέλουν να προσφέρουν στον προπονητή τους Γιοάκιμ Λεβ ένα θριαμβευτικό «αντίο», όταν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της «νασιονάλμανσαφτ» μετά το τέλος του επερχόμενου Euro, τόνισε ο γκολκίπερ της ομάδας, Μάνουελ Νόιερ την Τρίτη (23/03), στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του εναρκτήριου αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Γερμανία φιλοξενεί την Ισλανδία την Πέμπτη (25/03) και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κυριακή (28/03) τη Ρουμανία, ολοκληρώνοντας την πρώτη σειρά αγώνων στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Β. Μακεδονία στις 31/03, με το Νόιερ να τονίζει πως θα πρέπει να κάνει μία τέλεια εκκίνηση στα προκριματικά.

«Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας κι αυτό περιλαμβάνει τους πάντες. Και τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Κοιτάμε τα τρία παιχνίδια που έρχονται, αλλά και τα τελικά του Euro. Έχουμε καιρό να προετοιμαστούμε σωστά και να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας».

Ο Λεβ ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα πως θα αποχωρήσει απ’ τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας το καλοκαίρι, έπειτα από 15 χρόνια στο «τιμόνι» της, έχοντας ως κορυφαία στιγμή του την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Γερμανία δεν είχε αντίστοιχα επιτυχημένη πορεία στις μεγάλες διοργανώσεις, ο Νόιερ υπογράμμισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν τα πάντα για να «αποχαιρετήσουν» τον Λεβ με τον τρόπο που του αξίζει.

«Νομίζω ότι το έχει κερδίσει με τη δουλειά του, να αποχωρήσει με κάθε τιμή. Είμαι εδώ (σ.σ. στην Εθνική Γερμανίας) απ’ το 2009. Σύντομα θα γίνω 35 ετών και έχω περάσει πολλές ωραίες κι άσχημες στιγμές μαζί του.

Είναι αξιοσημείωτο πόσο φιλόδοξος και γεμάτος κίνητρα παραμένει ακόμη και τώρα που φτάνει στο τέλος η πορεία του στην Εθνική Ομάδα. Κι αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για όλους μας ενόψει των αγώνων που έρχονται».

Η Γερμανία θα συμμετάσχει στον πιο δύσκολο όμιλο του Euro 2020, έχοντας απέναντί της την Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία, με τον διεθνή γκολκίπερ να επισημαίνει πως τα ματς που έρχονται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είναι ένα ιδανικό «ζέσταμα».

«Είχαμε μία σύντομη συνάντηση της ομάδας και τώρα εστιάζουμε σ’ αυτά τα τρία ματς, που είναι πολύ σημαντικά και θα μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε καλά και για το Euro. Δεν πρέπει να κάνουμε άλλα λάθξ», είπε ο Νόιερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.