ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται για το Σάββατο.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Θα πνέουν αρχική δυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στα κεντρικά και στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Από το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι βροχές θα ενταθούν. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους το πρωί αυξημένες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από αργά το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αρχικά αναμένονται νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 2 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.