ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ...ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

"Ο Μητσοτάκης δεν έχασε, ο Τσίπρας δεν κέρδισε". Αυτό είναι το συμπέρασμα επιφανούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπαράθεση στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη - Μενδώνη. Όπως μάς λέει περίμενε ο Αλέξης να μην περιοριστεί στα εγκλήματα του τέως επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου και τις πολιτικές ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και του πρωθυπουργού, αλλά να επεκτείνει την κριτική του στο σύνολο της κυβερνητικής δράσης. Κατά τη γνώμη του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπρεπε τη συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου να την μετατρέψει σε εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας. Κάποιοι άλλοι έχουν τη γνώμη ότι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να υιοθετήσει τη γραμμή των "νεοαυριανιστών" και να καταγγείλει σε υψηλούς τόνους τον πρωθυπουργό για συνέργεια και συνενοχή στα όσα δυσώδη αποκαλύπτονται, όπως κάνουν ο Παύλος Πολλάκης και όσοι άλλοι θέλουν ακραία πόλωση και μετωπική σύγκρουση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαφορετική γνώμη και για τα όσα συνέβησαν στη Βουλή και για την αντιπολιτευτική τακτική. Θεωρεί ότι ο στόχος που έβαλε για τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών επετεύχθη. Δεν κατατρόπωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ήταν άλλωστε αυτή η φιλοδοξία του, αλλά τον υποχρέωσε, διατηρώντας την Μενδώνη στη θέση της, να αναλάβει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. Κι αυτό, όπως λέει "τον εκθέτει στα μάτια των συντηρητικών ψηφοφόρων, αλλά και εφεξής θα τον συνοδεύει". Το κυριότερο όμως, που ήταν και ο πραγματικός στόχος του Τσίπρα: "χάλασε το λούστρο" του πρωθυπουργού. Όπως λέει στους συντρόφους του και σε συνομιλητές του, "είναι η τρίτη φορά, σε είκοσι ημέρες, που ο Κυριάκος βρίσκεται στριμωγμένος και χρειάζεται να απολογηθεί. Η πρώτη ήταν με το τσιμπούσι στην Ικαρία, η δεύτερη με τα χιόνια και τα προβλήματα στην Αττική και η τρίτη με τον Λιγνάδη". Κατά τον τέως πρωθυπουργό η αντιπολίτευση δεν είναι αγώνας νοκ άουτ, όπως θέλουν και τον προτρέπουν οι "πολλακιστές", αλλά αναμέτρηση πολλών γύρων. Δεν επιδιώκει να νικήσει τον αντίπαλό του με ντισκαλιφιέ, αλλά προσπαθεί να τον κουράσει και να τον ρίξει στο καναβάτσο με πολλά, συνεχή και επώδυνα χτυπήματα. Ούτε όμως έχει υιοθετήσει την τακτική του "σάπιου φρούτου", όπως τον κατηγορεί η αριστερή του αντιπολίτευση. Δεν περιμένει να πέσει, νομοτελειακά, ο Μητσοτάκης από τα λάθη του ούτε βλέπει ότι μπορεί να ανατραπεί εκ των έσω, λόγω "εθνικών υποχωρήσεων" όπως φανατασιώνονται ορισμένοι στην Κουμουνδούρου. Επιπροσθέτως, ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μάλλον μετριοπαθής και δεν προσέφυγε σε ακραίους χαρακτηρισμούς -όπως θα ήθελαν οι "νεοαυριανιστές"- ήταν ότι ήθελε να εμφανιστεί "σοβαρός, μετρημένος και υπεύθυνος, όπως οφείλει να είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οιωνεί πρωθυπουργός". Τουλάχιστον, αυτό είχε συμφωνήσει πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή με τους συμβούλους του.

Όσοι συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εφαρμόζει την τακτική "αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι". Και φέρνουν ως παράδειγμα την κατάσταση στην οποίαν βρίσκονταν το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο που βρίσκεται τώρα. Όπως λένε πριν από οκτώ μήνες η διαφορά από τη ΝΔ ήταν όντως 20 και περισσότερες μονάδες και οι περισσότεροι προφήτευαν προϊούσα διάλυση και είτε επιστροφή στον "ιστορικό πυρήνα του 3-5%" είτε συρρίκνωση με τον αριθμό ένα (1) μπροστά από το εκλογικό του ποσοστό. Τώρα η διαφορά έχει μαζευτεί σημαντικά και, κατά ορισμένους, ενδεχομένως είναι και κάτω από τις 15 μονάδες. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διατείνονται ότι στις δικές τους έρευνες η διαφορά είναι ακόμη πιο κάτω. Στις μεν τηλεφωνικές βρίσκεται στις 11 μονάδες, ενώ στις διαδικτυακές, που γίνονται με αποστολή πολλών χιλιάδων ερωτηματολογίων και ειδικές τεχνικές "απόσταξης" των εκλογικών προτιμήσεων, περιορίζεται στις έξι(6) μονάδες. Επίσης, από το καλοκαίρι ο Τσίπρας έχει κάνει γενικό λίφτινγκ στην Κουμουνδούρου. Έβγαλε νέο γραμματέα, έκανε την Προοδευτική Συμμαχία, έσπασε το αντισυριζα μέτωπο, κατοχύρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το δεύτερο μεγάλο κυβερνητικό κόμμα στον νέο δικομματισμό, έφτιαξε Πρόγραμμα, εκλέγει νέες Νομαρχιακές Επιτροπές και προσπαθεί να μαζέψει γύρω του ανθρώπους, που δεν ανήκουν στο κόμμα, αλλά συνδυάζουν προοδευτική σκέψη, επιστημονική γνώση και τεχνοκρατική επάρκεια. Κατά τα λεγόμενα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, η σημασία των πολλών αλλαγών που έχουν συντελεσθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες θα καταδειχθεί -θα γίνει δηλαδή η αγουρίδα μέλι- όταν τελειώσει η πανδημία και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας βγει από την εσωστρέφεια, θα επικεντρωθεί στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην διακυβέρνηση. Η επόμενη φάση της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το σχέδιο Τσίπρα, θα είναι "εφ' όλης της ύλης, δομική, δυναμική αντιπολίτευση, με πρόγραμμα δημοκρατικών αλλαγών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα αθροίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις από το χώρο της Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού Κέντρου".

Αυτή πάντως είναι η αισιόδοξη, εν πολλοίς και γενικόλογη, προσέγγιση. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί η διαφορά όντως να μειώνεται, αλλά αυτό γίνεται επειδή έχει απώλειες η κυβέρνηση και όχι επειδή κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως λένε "δεν φτάνει να πέφτει η ΝΔ, πρέπει ν' αρχίσει να ανεβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά η διαφορά θα παραμείνει μεγάλη και τις επόμενες εκλογές -και αυτές που θα γίνουν με απλή αναλογική και αυτές που θα ακολουθήσουν με την ενισχυμένη- θα τις κερδίσει και πάλι η ΝΔ. Ανασταλτικό παράγοντα, οι έχοντες αυτή τη γνώμη, θεωρούν ότι παίζει ο "πολλακισμός", ως συμπεριφορά και ρητορική. "Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κερδίσει τους νουνεχείς ανθρώπους του Κέντρου και της αριστεράς", λένε. Και προσθέτουν "με τη γλώσσα και το ύφος Πολλάκη δεν τους κερδίζεις, τους απομακρύνεις". Όμως ακόμη και σ' αυτό υπάρχει αντίλογος από "προεδρικά" στελέχη της Κουμουνδούρου. "Ενοχλεί ο Πολλάκης και δεν ενοχλούν ο Άδωνις, ο Μπογδάνος. Ο Μητσοτάκης κάνει τον Άδωνι αντιπρόεδρο και πρωτοκλασάτο υπουργό και μεις να διώξουμε ή να βάλουμε φίμωτρο στον Παύλο", λένε απευθυνόμενοι στους συντρόφους τους. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα κόμματα και οι αρχηγοί χρειάζονται και "σκυλιά που να γαυγίζουν" αφού "αντιπολίτευση με αγιαστούρα δεν γίνεται", αλλά και γιατί "αν έλθουν δύσκολες στιγμές με διώξεις πρώην υπουργών την πολιτική υπεράσπιση θα την κάνουν οι ...Πολλάκηδες και όχι οι ...Τσακαλώτοι", λένε όσοι διαφωνούν με την περιθωριοποίηση του βουλευτή Χανίων. Ανεξάρτητα από το ποια πλευρά έχει δίκαιο -οι "νεοαυριανιστές" ή οι "νεοεκσυγχρονιστές"- το σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας, στο δρόμο προς τις εκλογές, αν αισθανθεί ότι ο Πολλάκης είναι ο τροχοπέδη στα σχέδια του δεν θα διστάσει να του βγάλει και δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο όταν κόντρα στις απαγορεύσεις έσπασε την καραντίνα στα Χανιά) και να τον στείλει στον πάγκο. Προσώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες των συντρόφων του για τον Πολλάκη και μάλιστα θεωρεί ότι με τις αναρτήσεις του, στο fb, για την (Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα) Ειρήνη Αγαπηδάκη τον βοήθησε να απαντήσει στις κατηγορίες Μητσοτάκη για τα τρολ της Αριστεράς.

Να σημειώσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είδε με ικανοποίηση ότι μετά την πανδημία, την Ικαρία, την κακοκαιρία, και την αστυνομία στα πανεπιστήμια τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25) και στην υπόθεση Λιγνάδη - Μενδώνη βρέθηκαν απέναντι στην κυβέρνηση. Την εξέλιξη αυτή τη θεωρεί ίσως και την πλέον σημαντική παράμετρο στην εξέλιξη του πολιτικού παιχνιδιού αφού, μην ξεχνάμε, όπως λέει στενός του συνεργάτης, ότι "οι ηγεσίες και των τριών αυτών κομμάτων μέχρι πέρσι το καλοκαίρι είχαν μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το Φθινόπωρο ακολουθούσαν πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα. Και τώρα βασικός αντίπαλος για τη Φώφη, τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη είναι ο Μητσοτάκης και έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τις διαφορές τους με τον Τσίπρα". Η μεταστροφή των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο βασικός λόγος που ολοένα και πιο συχνά ο Τσίπρας κάνει ονομαστικές και επαινετικές αναφορές και στα άλλα κόμματα. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Θέλει να διατηρηθεί ενεργό το αντικυβερνητικό μέτωπο ώστε να ενισχυθεί η αντιδεξιά παράταξη, της οποίας, διαγενομένου του χρόνου και των εξελίξεων φιλοδοξεί να καταστεί ο βασικός της εκφραστής. Στην κατεύθυνση αυτή έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να βρουν τρόπους αποδόμησης του κεντρώου προφίλ του Μητσοτάκη και να προσπαθούν να τον ταυτίσουν με αυταρχικές πρακτικές τις οποίες, ιστορικά, ο προοδευτικός κόσμος αποδοκιμάζει. Γι' αυτό και ένα από τα επιχειρήματα που διακινούν συνεργάτες του είναι: "Η Κεραμέως δεν είναι Πιερρακάκης. Ούτε η Μενδώνη ούτε ο Χρυσοχοϊδης. Τα όσα συμβαίνουν και τα μέτρα που λαμβάνονται ταιριάζουν πρωτίστως στη νοοτροπία της δεξιάς και όχι στην κεντρώα ιδεολογία".

Το αμέσως επόμενο στοίχημα του Τσίπρα είναι να εμφανίσει μια καλή εικόνα του κόμματός του στο θέμα της πανδημίας, όπου η κατάσταση δεν εξελίσσεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την Τρίτη σε αίθουσα του "Μιχάλης Κακογιάννης" θα μιλήσει με επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, Όθων Ηλιόπουλος νομπελίστας καθηγητής Ιατρικής στο Χάρβαρντ, Τάκης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γιάννης Καλομενίδης επικεφαλής της κλινικής covid του Ευαγγελισμού κ.α.) για τον covid-19 και την κατάσταση στο ΕΣΥ. Η εκδήλωση εκτός από τη συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τους διακεκριμένους επιστήμονες θα έχει κι άλλα events, και στόχο έχει να ανατραπεί και η εντύπωση ότι "αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα". Επίσης, η επιμονή να ενισχυθεί το ΕΣΥ και να αναδειχθεί ο ρόλος του στο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, εκτός από υγειονομική αναγκαιότητα έχει, για τον Αλέξη Τσίπρα, και πολιτική διάσταση επειδή φέρνει, όπως λέει, τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αφού το ΕΣΥ ήταν ένα από τα εμβληματικά έργα των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία εκτός από το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αρχίζει να υπερασπίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κληρονομήσει, όπως διατείνεται η ηγεσία του, τις δημοκρατικές παραδόσεις, τα έργα και τις κατακτήσεις της Προοδευτικής Παράταξης.

Βεβαίως, για να έλθει πιο κοντά με τις παραδόσεις και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει αποστάσεις από ανθρώπους και φαινόμενα που διευρύνουν το χάσμα με το ΚΙΝΑΛ και κάνουν έξαλλους τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Παπανδρέου. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτό δεν το λένε μόνον οι κεντρώοι και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, αλλά και στελέχη της "Ομπρέλας". Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τον Γιάννη Ραγκούση, τα λεγόμενα του οποίου, πριν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σημειώσει ρούμπο στον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να γνωρίζει τί έχει γράψει και πει σε βάρος του ο Ραγκούσης και έχει αποφασίσει να… πάει παρακάτω, όμως ο «άσσος» που ανέσυρε από το μανίκι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πυροδοτήσει εκ νέου τη συζήτηση, στον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το πόση ανεκτικότητα θα δείχνει εφεξής η Κουμουνδούρου σε όσους τής χτυπούν την πόρτα, αφού η άνευ όρων «μετεγγραφολογία» έχει κοστίσει ουκ ολίγο στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον, ολοένα και περισσότεροι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τού επισημαίνουν ότι θα πρέπει να είναι επιλεκτικός σε ποιον, πώς και πότε ανοίγει τις πόρτες του κόμματος...

27 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το τι αγουρίδα έχει γίνει ο Τσίπρας γίνεται αντιληπτό από τους Πάντες στον τόπο μας ! Γιαυτό και χρειάζεται , όπως και θα γίνει, στα σίγουρα , στην τέταρτη προσπάθεια να τελειώσουν τα ψέματα αυτά !
    ΓΙατί, όσοι πολίτες τον πίστεψαν μια και δύο , και τρεις τρεις φορές , στην επόμενη, την Τετάρτη, σίγουρα θα του γυρίσουν για καλά την πλάτη , ψηφίζοντας την αριστερή ιδεολογία τους.
    Όπως την εκφράζουν τα κόμματα και τα Κινηματα των Πολιτών που ενσαρκώνουν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ .
    Αυτό που αποδεδειγμένα στην Πατρίδα μας αποτελεί την ΚΕΝΤΡΑΟΑΡΙΣΤΕΡΑ .
    ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ με τ´ Απολειφάδια της 17ης του ΝΟΕΜΒΡΗ και του ΡΟΥΒΙΚΟΝΑ!
    ΜΕ μιά ελεύθερη , προοδευτική και ανθρώπινα περιβανρτολογικη θεωρεία, πολιτική και με πρακτική ήθους , όπως την εξέφρασε ΤΟ ΠΑΣΟΚ και τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ του Λ. Κύρκου ή, η ζωή και το παράδειγμα του Μ. Παπαγιαννάκη,
    Με αφωσιωση στα κοινά για την πρόοδο !
    Όπως την εξέφρασαν τα πεπραγμένα επιτεύγματα των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
    ΝΑΙ ! Τριών γενεών! …

    Για ολα τα παραπάνω παραπάνω σας Μεταφέρω εδώ μέρος του άρθρου το
    κ. Κώστα Γιαννακίδη ( που φαίνεται ότι κατάλαβε και αυτός ότι ο Βενιζέλος , δεν έλυνε το πρόβλημα αλλά ήταν ένας από τους εκφραστές τουπροβλήματος , όπως υπήρξε ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, με όλη του τη πουλημένη και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ κουστωδία του .
    Αυτήν που έφτασε να υποστηρίζει ανοιχτά ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ , ΡΟΥΒΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ή τον φίλο της και συνεργατη στο ΕΘΝΙΚΟ θέατρο , τον κατηγορούμενο για παιδεραστίες :

    «……Η δημοσκοπική υστέρηση έναντι του Μητσοτάκη είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα γυρίζει. Και για ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος η κυβερνητική διαχείριση Τσίπρα ταυτίζεται με τις «αυταπάτες», τους ερασιτεχνισμούς και τους Καμμένους. Ο Τσίπρας δεν είναι πλέον ούτε φρέσκος, ούτε αμόλυντος. Εκπέμπει κόπωση και μία διαρκή λούπα αναχρονιστικών κλισέ. Και ταυτόχρονα δεν του ταιριάζει το κοστούμι του ιστορικού ηγέτη, του statesman. Του είναι μεγάλο ή αυτός είναι μικρός για αυτό. Βέβαια, αν ο Τσίπρας είναι βαρίδι, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το αντίβαρο. Και ποιον να βάλουν δηλαδή; Και καθώς ο πρόεδρος είναι ισχυρός, θα πρέπει να περιμένουν τη ζωή και την Ιστορία να δώσουν τη λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θυμίζει μεγάλη ομάδα που έχει χάσει το πρωτάθλημα από το Δεκέμβριο. Θα περιμένει να τελειώσει η σεζόν, δηλαδή η κυβερνητική θητεία, να χάσει τις εκλογές και μετά να ξεκινήσει το χτίσιμο. Με νέο προπονητή και ανανεωμένο ρόστερ. Αρκεί να τους βρει.» Πηγή: Protagon.gr

  2. Εσύ FEMA κοιμήσου με το παραμύθι ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Ένα υπόθετο της Τρόικα είναι, ένα σκάρτο χρησιμοποιημένο ταμπόν που ανά πάσα στιγμή οι ξένοι τοκογλύφοι θα του αναθέσουν να εφαρμόσει ένα νέο σκληρό οικονομικό μνημόνιο.Μόνο στην εφαρμογή μνημονίων είναι τελικά καλός.

  3. SPARTA. 9:19 06/03/2021

    Ο ηγέτης FEMA που μας τα έχεις ζαλίσει εδώ μέσα δεν στήνεται στα τέσσερα για να υπογράψει ένα επαχθές οικονομικό μνημόνιο που προεκλογικά είχε δεσμευτεί να κάψει, να σκίσει και να καταργήσει σε έναν νόμο και σε ένα άρθρο.Ηγέτης δεν είναι αυτός που υποστηρίζει κατά συρροή τρομοκράτες δολοφόνους.Ηγέτης δεν είναι αυτός που χωρίς έγκριση η δημοψήφισμα ξεπουλάει την Ελληνική Μακεδονία στους γυφτοσκοπιανούς, ούτε ανοίγει τις πόρτες της πατρίδας μας σε ενάμιση εκατομμύριο Ισλαμιστές κακοποιούς λαθρομετανάστες μπουκώνοντας τους στην συνέχεια με επιδόματα από την βαριά φορολογία των Ελλήνων. Ηγέτης δεν είναι αυτός που στέλνει στην αυτοκτονία 45.000 χιλιάδες συμπολίτες μας και στην μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων. Ούτε είναι ηγέτης αυτός που ο πατέρας του συνεργάστηκε με την χούντα και κατόπιν το έπαιξε αριστερός για να ξεπλύνει το όνομα του. Ούτε είναι αριστερός ηγέτης εκείνος που μετά από μια εκατόμβη νεκρών από ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού του και ακατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά όπως η Δούρου και ο Τόσκας κάπνιζε τα πούρα του και έπινε την σαμπάνια του πάνω σε κότερο γνωστής εφοπλίστριας ενώ τα έχει κάνει όλα σκατά. Για τον λόγο αυτόν θα ψηφίσουμε με χέρια και με πόδια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάψεις να μας παρουσιάζεις το χρησιμοποιημένο ταμπόν της Τρόικα και της Διεθνούς τοκογλυφίας σαν δήθεν ηγέτη.

  4. FEMA 22:02 05/03/2021

    ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ = ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!

    ΑΛΛΟΙ ΕΠΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ –ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ

    ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΝΔ ΤΟ 2020 !!

    ΕΑΝ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΝΟ ΥΠΟΔΙΚΩΝ –ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ–400 ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΕΚΤΙΟΥΝ

    ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ–ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ !!!

    ΤΟΤΕ -ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ–Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ

    ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΟΒΙΤΗ ,ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ !!!

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ–ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ–ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ–ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ !!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ–ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ !!!

    ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ .ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ?

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΝΔ –ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΠΑΔΟΣ –ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ !!

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ–ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ
    ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ !!

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ–ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ

    ΚΛΑΝΟΜΕΝΤΕΣ !!!

    ΤΙ ΜΕΝΕΙ?–ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ 25 ΚΑΙ ΚΚΕ !!

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ !!–ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!

    ΑΡΑ?—ΑΔΙΕΞΟΔΟ–ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ –ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ !!!

  5. FEMA 20:02 05/03/2021

    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ–Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ!!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ?

    ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ?

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ–ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ–ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !!

  6. FEMA 16:08 05/03/2021

    ΔΗΛΑΔΗ -ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ–ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ25–ΠΛΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!?

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ!!!!

    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!! –ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

  7. οκ 14:11 05/03/2021

    ο γνωστός ….ακροδεξιός φιλελές καθηγητής Μανιτάκης θεωρεί ορθή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τον Κουφοντίνα, προσχηματικό το αίτημά του, κι κυρίως ότι ο σύριζα καλύπτει την εγχώρια τρομοκρατία….

    εγώ φυσικά δεν τον πιστεύω κι ελπίζω ολόψυχα ο πρόεδρος αλέξης να συνεχίζει να στηρίζει τον σύντροφο Κουφοντίνα μέχρι την τελική νίκη ….της ΝΔ !!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.