Ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, κατσικίσιο τυρί και λαχανικά
Μία εξαιρετική συνταγή για ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, κατσικίσιο τυρί και λαχανικά.
Υλικά
5 αβγά
½ φλ. γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 φλ. κρουτόν
¼ φλ. ζαμπόν, κομμένο
½ φλ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
¼ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος μόνο)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, τη μουστάρδα Dijon και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, το ζαμπόν, το 1/2 τυρί, τις μισές πιπεριές και το 1/2 κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί, μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη πιπεριά και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου η ομελέτα αρχίζει να ροδίζει.
Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, «χαλαρώνουμε» τις άκρες της ομελέτας και την κόβουμε σε φέτες.
Αυτό το ψάρι η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου το ψήνει σε βούτυρο και το σερβίρει πάνω σε ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα