ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown

Πότε αναμένεται να καταργηθεί το SMS στο 13033

Εν αναμονή των αποφάσεων για την χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας, άνοιξε και η συζήτηση για το πότε αναμένεται να καταργηθούν τα SMS.

Τους τελευταίους μήνες, οι 6 κωδικοί στο 13033 έγιναν μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Αν και σε πολλές περιπτώσεις ορισμένοι πολίτες φαίνεται πως… ξέφευγαν με τα SMS που έστελναν καθημερινά προκειμένου να μην κλειστούν στα σπίτια, το μέτρο αυτό φαίνεται πως θα λάβει τέλος μέσα στον Απρίλιο.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το τέλος των SMS στο 13033 αναμένεται να έρθει εντός Απριλίου, αφού ανοίξουν πέρα από το λιανεμπόριο και άλλες επιχειρήσεις, όπως η εστίαση. Το κανάλι μάλιστα έδωσε και ημερομηνία στις 12 ή στις 19 Απριλίου για την κατάργηση των SMS, στην λογική ότι σε μία από αυτές τις ημερομηνίες θα έχει ανοίξει και η εστίαση.

Με το ολικό άνοιγμα της αγοράς η χρήση του SMS θα είναι αχρείαστη, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως ακόμη δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για το πότε θα καταργηθεί αυτό το μέτρο. Το SMS και ιδιαίτερα ο κωδικός 6 είχε την… τιμητική του στο διάστημα του lockdown, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή, κατά τη διάρκεια του lockdown εστάλησαν 775 εκατομμύρια SMS για μετακίνηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.