ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και παράλληλα …οργανώνονται

Ταυτίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα στο Κίνημα Αλλαγής

Προσηλωμένο στο στόχο του να ταυτίσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων στην συνείδηση των πολιτών, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, που εστιάζει στις πρακτικές της διακυβέρνησής του, αναδεικνύοντας τις ομοιότητες μεταξύ τους. Την ίδια ώρα, αυτοπροβάλλεται ως η μόνη σοβαρή δύναμη αντιπολίτευσης της χώρας, με σχέδιο και ρεαλιστικές προτάσεις, ενώ συγχρόνως οργανώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια να είναι πανέτοιμο τόσο για τις εσωκομματικές του διαδικασίες, όσο και για ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό. Στόχος, πάντα ο ίδιος. Η αλλαγή των συσχετισμών προκειμένου να επιστρέψει ως πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στη συζήτηση της προηγούμενης Πέμπτης στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά μίλησε μεταξύ άλλων και διόλου τυχαία για ‘στημένο δίπολο’ και ‘βρώμικα χτυπήματα’ ένθεν κακείθεν. Στην πραγματικότητα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει την ποιότητα της Δημοκρατίας στην χώρα μας, επί διακυβέρνησης ΝΔ, αλλά και πριν, επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αντιλαμβάνονται στην Χαριλάου Τρικούπη. «Εσείς οι δύο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και το χειρότερο είστε και αμετανόητοι», είπε, περιγράφοντας τα δύο μεγάλα κόμματα, και ειδικότερα τους επικεφαλής τους, ως μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, τις διεκδικήσεις των νέων, το οικονομικό μαρτύριο των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ενώ επανέφερε διόλου τυχαία την περιγραφή της ΝΔ ως «γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή την στάση προτίθεται να κρατήσει όλο το επόμενο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες της κυβέρνησης, ταυτίζοντάς την με την προηγούμενη και καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις στον δρόμο προς την προοδευτική διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις ‘ψηφιακές περιοδείες’ που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ήπειρο και από χθες στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) και με στόχο την κάλυψη 12 Περιφερειών (και όλους τους νομούς τους) σε 12 εβδομάδες. Σε αυτές τις ψηφιακές περιοδείες, δε, το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει μόνο την ευκαιρία να επικοινωνήσει τις θέσεις του για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, αλλά και να ‘εισπράξει’ μέσα από τον διάλογο με τους φορείς, λύσεις και προτάσεις που μετά από επεξεργασία, θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά του, σε ένα σχέδιο αντίστοιχο του «Σχεδίου Ελλάδα», που όμως ακόμα δεν έχει αποκτήσει το δικό του όνομα.
Στο Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, έχουν βάλει σκοπό να διαμορφώσουν ολόκληρη την στρατηγική τους, αλλά και να δουλέψουν επισταμένα επί των οργανωτικών τους θεμάτων, ακόμα και «κάτω από τις συμπληγάδες του επί της ουσίας αποκλεισμού» τους, όπως καταγγέλλουν, από τις τηλεοπτικές εκπομπές, κάτι που θα επαναφέρουν συχνά πυκνά στη ρητορική τους, ‘δείχνοντας’ και πάλι προς το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση επιβολής μονοφωνίας στην χώρα, κόντρα στην κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα αρχή του πλουραλισμού.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θεωρώ ότι σε θέματα που αφορούν τις πολιτικές επιδιώξεις , τακτικές και προγράμματα του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκω, σαν απλό μέλος ή, φίλος του το οποίο ψηφίζω και υποχρεούμαι ή, οφείλω να υποστηρίζω ακόμη μαι με τις οικονομίες μου :
  ΠΡΕΠΕΙ. ΝΑ ΜΕΝΩ ΕΝΕΡΓΟΣ !
  Όχι για τυχόν προσωπικά , ή ταξικά μου συμφέροντα, αλλά για το κοινό καλό της κοινωνίας μας και της καθιέρωσης της ηθικής στην πολιτική .
  Αυτό που μας δίδαξε δηλαδή η διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου την περίοδο 2009/11 πριν τον καθαιρέσουν οι κεροσκοποι βαθυπασοκοι Οπορτουνιστές και γυρολόγοι σαν τον Β. Βενιζέλο , ή , οι Εθνικιστές ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ του Σαναρά , του Τσίπρα και του Καμμένου , συν οι Ναζιστές του Χρυσής Αυγής.
  Θυμηθείτε τους “ Αγανακτησμενους “ της πλατείας Συντάγματος και το κάψιμο του Αγνώστου Στρατιώτη !
  Είναι χαρακτηριστικό το ότι εκείνη η Κυβέρνησης δεν κόλλησε πουθενά !
  Ούτε και στους Ευρωπαίους ηγέτες σαν τον ΣΑΡΚΟΖΙ που καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση για τα έργα του τότε που είχε δύναμη στην ΕΕ.
  Όταν ακόμη χρειάστηκε να επιβάλλει νόμους ο Γ.Α. Π. με τους οποίους εστιειλε στην Δικαιοσύνη η οποία με την σειρά της στην στυνεχεια τους ΤΣΙΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥΣ στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ , εδώ στην Ελλάδα για κομματικές η προσωπικές παραβάσεις των νομων και των γραφών .
  Τέτοια κυβέρνηση χρειαζομαστε και θελουμε εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ πολίτες και για την Χώρα μας τώρα .
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδειξε ικανός να συνεχίσει τις αλλαγές που χρειαζομαστε και ειναι δέσμιος των ειδικών συμφερόντων που κινούν την. Δεξιά παράταξη ΑΝΕΚΑΘΕΝ .
  Η δε αξιωματική Αντιπολίτευση παραμένει Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Η υπό τον Πολάκη και τον ΡΑΓΚΟΥΣΗ , τον νεο -εφιάλτη της εποχής μας !
  Τώρα οποιός θα μπει στον κόπο να απαντήσει το σχολίου μου εδώ . ας μας πει το ονοματάκι του , το κόμμα που ανήκει ή , του αρέσει και γιατι το υποστηρίζει ο ίδιος . ή η ίδια ….. πιστεύει ότι ο άνθρωπος που υποστηρίζει είναι ικανός( με δεδωμενα επιτεύγματα και πολιτικές αποφάσεις και νομοθεσία ) ; Ας μας τα περιγράψει αυτά με πολιτικο ήθος . Κραυγές και συνθήματα δεν ταιριάζουν σε μένα ούτε δε πολιτισμένες πολιτικές διαφωνίες

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.