ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

UEFA: Αίρεται ο περιορισμός του 30% στην παρουσία φιλάθλων

Την άρση του περιορισμού θεατών στο 30% της χωρητικότητας των γηπέδων αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εναπόκειται πλέον στις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας να αποφασίζουν αν και μέχρι ποιο ποσοστό θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με το βλέμμα στην τελική φάση του EURO 2020, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί το καλοκαίρι (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου) σε δώδεκα διαφορετικές χώρες. Η UEFA θέλει να δει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι θα αποκλείσει διοργανώτριες πόλεις, αν δεν επιτραπεί έστω και μερικώς η παρουσία φιλάθλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε να διατηρήσει σε ισχύ την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε εκτός έδρας αγώνες. Το μέτρο θα επανεξεταστεί πριν τους τελικούς των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων (του Champions League στην Κωνσταντινούπολη και του Europa League στο Γκντανσκ).

Στο μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε τη δυνατότητα πραγματοποίησης πέντε αλλαγών στους αγώνες της τελικής φάσης του EURO 2020, της τελικής φάσης του Nations League και των πλέι-άουτ της ίδιας διοργάνωσης, σε συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση της IFAB.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.