ΕΛΛΑΔΑ

Με κωδικό 2 στο 13033

Αλλαγές από σήμερα στα σούπερ μάρκετ -Βγαίνουν οι κορδέλες από τα ράφια

Από σήμερα, τα σούπερ μάρκετ κατεβάζουν τις κορδέλες από τα ράφια όπου απαγορεύονταν να κάνουν πωλήσεις λόγω του κλειστού λιανεμπορίου και έτσι θα μπορούν να πουλούν όλα τα προϊόντα που διαθέτουν.

Ετσι από σήμερα, προϊόντα όπως ρουχισμός, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία και άλλα ήδη εκτός τροφίμων, θα είναι ελεύθερα προς πώληση προς τους καταναλωτές.

Σούπερ μάρκετ: Με κωδικό 2 -Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Όπως έχει διευκρινιστεί, οι αγορές στα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να γίνονται με την ίδια διαδικασία. Οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 και με τον κωδικό 2 θα μπορούν να πηγαίνουν για τις αγορές τους.

Ωστόσο, τονίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα τροφίμων, οι πολίτες πρέπει να ψωνίζουν εντός δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Επομένως, για παράδειγμα, ΔΕΝ μπορεί ένας καταναλωτής να πάει σε σούπερ μάρκετ στην Γλυφάδα, αν μένει στην Καλλιθέα.
Σούπερ μάρκετ: Σε ποιες περιοχές παραμένουν οι κορδέλες

Να σημειωθεί πως η άρση της απαγόρευσης πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων δεν ισχύει για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, τα σούπερ μάρκετ θα διατηρήσουν τις κορδέλες τους και την απαγόρευση πώλησης σε προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως αναφέρεται στο τελευταία ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.