Μία εξαιρετική συνταγή για αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα.
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ώριμες μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες
230 γρ φέτα
4 αβγά
1 πρέζα πάπρικα
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Παίρνουμε 4 πυρίμαχα πιατάκια και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καθένα.
Μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας στα πυρίμαχα πιατάκια.
Κόβουμε τη φέτα σε 8 φέτες και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε ένα από τα πιατάκια.
Σπάμε απαλά ένα αβγό πάνω από τη φέτα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας αν θέλουμε με φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά Για τα μπιφτέκια 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες
Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του. Υλικά 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο γραβιέρα ψιλοτριμμένη 2 ντομάτες, σε
Αν σας αρέσει η διάσημη ισπανική κρύα σούπα γκασπάτσο θα λατρέψετε αυτό το ρόφημα λαχανικών. Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγο πιπέρι πριν σερβίρετε. Υλικά 2 ντομάτες 1 αγγουράκι χυμό από 1 λάιμ 2-3 φυλλαράκια
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Η Γιώτα Κουφαδάκη από την πολυβραβευμένη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής μας δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο της πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο που είναι τώρα στην εποχή του! Υλικά Μερίδες: 4-6 1 μεγάλο άσπρο λάχανο 750 γρ. κιμά
Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής ιταλικής μακαρονάδας, με λιαστές ντομάτες, πεκορίνο και σαλάμι αέρος. Υλικά 500γρ. πέννες 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι) 1-2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς σπασμένες 80γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδας, ψιλοκομμένο 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια 200 γρ. ντοματίνια,