19/04/2021@16:56
Αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα.
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ώριμες μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες
230 γρ φέτα
4 αβγά
1 πρέζα πάπρικα
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Παίρνουμε 4 πυρίμαχα πιατάκια και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καθένα.
Μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας στα πυρίμαχα πιατάκια.
Κόβουμε τη φέτα σε 8 φέτες και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε ένα από τα πιατάκια.
Σπάμε απαλά ένα αβγό πάνω από τη φέτα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας αν θέλουμε με φρέσκια ρίγανη.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν. 40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα φέτα-καρπούζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 3/4 - 1 φλ. τσ. καρπούζι, παγωμένο σε κύβους 1/4 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη ή σε κύβους 1/4 κρεμμύδι σε
Δροσερό καρπούζι και πικάντικη φέτα! Αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός γίνεται μια μοναδική θερινή σαλάτα με την προσθήκη του μυρωδάτου δυόσμου, της γλιστρίδας με τη χαρακτηριστική της γεύση και λίγα ντοματίνια! Υλικά 250γρ.
Φτιάχνουμε γευστική και θρεπτική σαλάτα από αμπελοφάσουλα με γλυκόξινο dressing για να συνοδεύσουμε το πιάτο μας στο καλοκαιρινό τραπέζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function