Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο
Μία εξαιρετική συνταγή για μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο.
Υλικά
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες
1 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
300 γρ κατσικίσιο τυρί
10 λεπτές φέτες προσούτο
1/8 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.
Η ενδυνάμωση των νοικοκυριών στις οικονομικές τους αποφάσεις είναι κρίσιμη για την ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα