ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

Μία εξαιρετική συνταγή για μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο.

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 300 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 10 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα  και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.