ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοΐδης - Αυτόπτης μάρτυρας: Όλα έγιναν σε λιγότερο από μισό λεπτό

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο.  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, οι αδίστακτοι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής και επέβαιναν σε σκούτερ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star, στην Κηφισιά, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Παράλληλα, σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Τα δύο σενάρια

Μάλιστα, οι Αρχές δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν. Στην περίπτωση που συνέβη το δεύτερο σημαίνει πως οι δράστες παρακολουθούσαν καιρό τον δημοσιογράφο.

Όλα έγιναν σε λιγότερο από μισό λεπτό

Ο δημοτικός υπάλληλος που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μιλά στον ΑΝΤ1 για όσα είδε.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ο υπάλληλος και περιγράφοντας το τι είδε, σημείωσε πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε.

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», περιέγραψε την αντίδρασή του, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε.

«Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», είπε ο μάρτυρας.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την  εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ, προσθέτοντας ότι  πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.