ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιακμάνης: Στυγερό έγκλημα, ήθελαν να του κλείσουν το στόμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα βίντεο και οι «εισαγόμενοι» δολοφόνοι - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Το κουβάρι της στυγερής εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ επιχειρεί να λύσει η αστυνομία.

Όσο προχωρούν οι έρευνες δείχνει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο το πληρωμένου συμβολαίου, αφού τόσο ο τρόπος που «χτύπησαν» οι δράστες, όσο και οι κινήσεις τους πριν και μετά τη δολοφονία δείχνουν επαγγελματίες που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο «φωτιά» από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τους δράστες κοντά στο σημείο της επίθεσης. Στα βίντεο καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον αστυνομικό συντάκτη και να διαφύγουν μετά τη δολοφονία. Σημειώνεται, δε, ότι το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία. Ο λόγος είναι πως στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν οι αρχές στα χέρια του οι αρχές φαίνεται οι δράστες να ειδοποιούνται από κάποιος ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ φτάνει στο σημείο, στο οποίο στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

«Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Όπλο για αυτόν ήταν η πένα» δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μία πολυκατοικίας, που απεικονίζουν τους δύο δράστες. Φαίνεται πως το οπτικό υλικό δείχνει τους δολοφόνους πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού και έχει καταγράψει καρέ-καρέ τις κινήσεις τους. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή. Σημειώνεται πως μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες δεν έχει βρεθεί.

Οι αστυνομικοί ωστόσο, τονίζουν πως δεν ήταν το μηχανάκι το όχημα το οποίο τους οδήγησε στο να φύγουν μακριά από το σημείο της εκτέλεσης και θεωρούν ότι σε κάποιο σημείο στην περιοχή υπήρχε και αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και τους βοήθησε για να εξαφανιστούν. Επομένως η εύρεση αυτού του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα βίντεο ίσως δείξουν εάν οι δολοφόνοι επικοινώνησαν με κάποιον, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις κινήσεις του δημοσιογράφου.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο από τις Αρχές θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή που σημειώθηκε το ειδεχθές έγκλημα. Ετσι θα μπορούν να βρεθούν και να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα που που ήταν ενεργοποιημένα στο τετράγωνο της δολοφονίας την ώρα των πυροβολισμών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι έρευνες των Αρχών εκτός από τον έλεγχο του βίντεο προσανατολίζονται και σε δύο ακόμα πολύ βασικά σημεία, στις μαρτυρίες και στις ηλεκτρονικές συσκευές του θύματος.

Ο κύκλος των καταθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει αλλά οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, καθώς την Παρασκευή οι οικογένεια δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές πληροφορίες στην Αστυνομία. Από εδώ και στο εξής. όμως θα χρειαστεί να μιλήσουν πολλές φορές με τους αστυνομικούς για το εάν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή προς τον δημοσιογράφο που να έπεσε στην αντίληψή τους το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα θα υπάρξουν και καταθέσεις από το επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου, ενώ σίγουρη είναι η επικοινωνία και με τον δικηγόρο του. Σημειώνεται πως υπάρχουν ήδη δύο σημαντικές μαρτυρίες οι οποίες έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς από την αρχή μέχρι το τέλος την εκτέλεση, αλλά και τα ρούχα, τις κουκούλες και τις μαύρες μάσκες που φορούσαν οι δράστες.

Αφετέρου οι Αρχές θα εξετάσουν ενδελεχώς τα κινητά τηλέφωνα του θύματος τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μπορεί να χρησιμοποιούσε. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό
|
Η ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείει το ενδεχόμενοι οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν από το εξωτερικό αποκλειστικά για να πραγματοποιήσουν το στυγερό έγκλημα. Να πρόκειται δηλαδή για πληρωμένους εκτελεστές, που «υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου», ήρθαν στην Ελλάδα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό συντάκτη και στη συνέχεια έφυγαν.

Πού ψάχνει η Αστυνομία για τον ηθικό αυτουργό

Σημειώνεται πως κύριο μέλημα των Αρχών είναι να βρουν αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εντολή στους εκτελεστές, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου. Οι αστυνομικοί ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί, αλλά και το ποια μπορεί να ήταν αυτή. Δηλαδή εάν είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το κοινό ποινικό ρεπορτάζ.

«Καθαρό» το όπλο των δολοφόνων

Δεν αποτελούσε και μεγάλη έκπληξη για τους έμπειρους αστυνομικούς ανθρωποκτονιών το γεγονός ότι οι εκτελεστές επέλεξαν ένα όπλο το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη εγκληματική ενέργεια για να σκοτώσουν τον Γιώργο Kαραϊβάζ. Πρόκειται για ένα εννιάρι πιστόλι το οποίο δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί. «Η βαλλιστική εξέταση η οποία έγινε ήταν αρνητική και η απάντηση η οποία δόθηκε είναι ότι αυτό το όπλο δεν το έχουν ξανασυναντήσει σε καμία άλλη εγκληματική ενέργεια.

10 σφαίρες έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οπως έδειξε η εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα τελεστεί την Κυριακή στις 15:00. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του τη Δράμα και συγκεκριμένα στο χωριό Καλλίφυτο, όπου γεννήθηκε.

Με πληροφορίες από mega, open

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.