ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mέσω του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι

Γεραπετρίτης: Αλλαγή στους δασικούς χάρτες για να αποκατασταθούν αστοχίες

«Οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες» προανήγγειλε, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με στόχο την επιστροφή της κατάστασης στο ορθόν, όπως είπε. Για το θέμα αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έγινε μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο και θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε από τη μεγάλη εικόνα, όπως είπε, «το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να έχουμε δασικούς χάρτες στο σύνολο της Επικράτειας, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα (...) Το να έχουμε δασικούς χάρτες, όπως και κτηματολόγιο, είναι συνθήκη για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», σημείωσε με έμφαση.

Και εν προκειμένω, «πράγματι, σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες υπήρχαν περιπτώσεις όπου υπήρχε υπερβολική κατηγοριοποίηση δασών. Αυτό παρατηρήθηκε κατ' εξοχήν στα νησιά, όπου και είναι ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες λόγω των χορτολιβαδικών εκτάσεων».

Όμως, «ο πρωθυπουργός ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, έγινε χθες μια μεγάλη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», ανέφερε επίσης. Διαβεβαίωσε δε, τους πολίτες, και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ υψηλής ευαισθησίας για αυτούς, όπως ανέφερε, ότι «θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα.

Δηλαδή θα έχουμε μια αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών εκτάσεων, άρα οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες και στη συνέχεια, όταν πλέον θα έχουμε έρθει στο ορθόν, τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες περιπτώσεις», υπογράμμισε κλείνοντας τη σχετική αναφορά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.