Neo

Γιατί… έλειπε ο Ευκλείδης από την παρουσίαση του προγράμματος;

Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να μην είναι πλέον ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε αυτή τη θέση βρίσκεται η Έφη Αχτσιόγλου, όμως πολλοί περίμεναν να τον δουν προχθές στην παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Κι όμως, στο πολυπληθές πάνελ πλάι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν οι δύο συναρμόδιοι τομεάρχες, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και επιμελητηρίων (Μίχαλος, Καββαθάς, Χατζηθεοδοσίου) και ο δημοσιογράφος που είχε αναλάβει την παρουσίαση, Σεραφείμ Κοτρώτσος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν «συντονιστής του οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ» απουσίαζε, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλήσουν είτε για διαφωνία του με τις προτάσεις, είτε για υποβάθμιση του ρόλου του. Πάντως, η Έφη Αχτσιόγλου, ερωτηθείσα σχετικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», διαβεβαιώνοντας ότι ο Τσακαλώτος δεν έχει καμία διαφωνία και πως δεν κρύβεται κανένα παρασκήνιο πίσω από την απουσία του από την παρουσίαση.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δαν 21:04 16/04/2021

  Πρός 16.06.
  Καί βέβαια πρέπει νά ακούμε, νά βλέπουμε καί νά κρίνουμε, λαμβάνοντας υπόψη τήν συγκυρία καί τό εφικτό.
  Η προσφορά τών Τσακαλώτου, Φιλια καί Κοτζιά που αναφέρετε, από κανέναν δέν αμφισβητείται, αλλά επισυνέβη υπό τήν ηγεσία καί καθοδήγηση του Τσίπρα , στόν οποίο δέν είδα νά πιστώνετε κάτι θετικό.
  Καί βέβαια γνωρίζουμε, πώς χωρίς αυτόν, δέν θά υπήρχε έργο τους νά κριθεί.
  Ο Τσίπρας κανένα δέν αγνοεί καί τους ακούει όλους, αλλά αυτός πρέπει νά παίρνει τίς αποφάσεις.
  Πάντα θά έχουμε τίς ευκαιρίες γιά κριτική, αρκεί νά μήν καταντά περιπτωσιολογια καί γκρίνια.
  Δέν ξέρουμε τι τεξεται ή υστεραια, αλλά θέλοντας καί μή θέλοντας, χωρίς τόν αρχηγό μας Αλέξη, ΔΕΝ…….
  Γειά χαρά.

 2. προς 13.41
  Έρρωσθε και ευδαιμονείτε.
  Προφανώς και υπήρξαν δεσμεύσεις στην πολύ δύσκολη εκείνη εποχή,αλλά και πάλι θα πρόσθετα, ότι θα πρέπει να ξέρεις και το timing, για να κάνεις τις επιλογές σου. Να θυμηθώ, ότι καλώς η κακώς έγινε η συμφωνία με τον Καμμένο, οκ. δεν μπορείς όμως να μην πεις το φτάνει μέχρι εδώ, εφόσον είχαμε βγει από τα μνημόνια. Δεν μπορείς να ανέχεσαι να συκοφαντεί ο Καμμένος τον Υπουργό Εξωτερικών στο υπουργικό και να μη λες και να μην κάνεις τίποτε. Να εκβιάζει και να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση γιατί δεν του άρεσε ο υπουργός Παιδείας, Φίλης και τελικά να διώχνεις το Φίλη για χάρη του. Θεωρώ ότι είναι ένας μεταξύ των κορυφαίων συντρόφων του και ότι δεν θάπρεπε να τους αγνοεί! Πολλά θα μπορούσα να πω, αλλά είμαστε εδώ για να βλέπουμε, ν αλούμε και να κρίνουμε. Αλλά να μπορούμε να κρίνουμε

 3. Δαν 13:41 16/04/2021

  Πρός 10.17.
  (Βάλτε ένα χαρακτηριστικό, νά σάς διακρίνουμε).
  Συμφωνώ, ότι τά ονόματα που αναφέρετε,
  (θα μπορούσα νά προσθέσω κι άλλα), κατέστησαν τοξικά.
  Δέν γνωρίζουμε όμως, ούτε τίς συνθήκες, ούτε τίς πιθανές ενδοκομματικες δεσμεύσεις, (κακώς άν υπήρξαν), τής τρομερής εκείνης εποχής, γιά νά έχουμε πλήρη εικόνα τών επιλογών.
  Έκτοτε, βλέπουμε καί θά δουμε ακόμη ευελπιστώ, πρόσωπα μέ γνωστική, κοινωνική καί αγωνιστική επάρκεια, ικανά νά πλαισιώνουν επάξια τόν αρχηγό μας.
  Ευτυχώς, έχουμε τόν ΕΝΑΝ, αλλά καί είμαστε χίλιοι δεκατρείς( 1013) που λέει τό άσμα καί γινόμαστε περισσότεροι μέρα μέ τήν μέρα.
  Πρέπει λοιπόν, νά τόν κρίνουμε ενίοτε, αλλά καί νά τόν προσέχουμε, ώς κόρην οφθαλμού, γιατί χωρίς αυτόν τόν Άσσο (1) , θά γίνουμε καί πάλι, δεκατρείς (13).
  Μέ τόν Αλέξη λοιπόν.
  Ερρωσθε.

 4. Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας. Αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ,το θέμα είναι αν ο πρόεδρος μπορεί να αξιολογήσει να κρίνει και να τοποθετεί τον καθένα εκεί που πρέπει. πολλές επιλογές, λάθος. Τι να πρωτοθυμηθώ (Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, Κοντονής κλπ). Εκεί λοιπόν εστιάζεται η κριτική μου

 5. Δαν 23:18 15/04/2021

  Πρός 15.20.
  Στήν καλογραμμένη ανάρτηση σας λέτε πώς, ο Τσακαλώτος, είναι gentleman, αξιοπρεπής καί ευγενικός.
  Υπερακοντιζω.
  Ώς καθηγητής, μάλλον δέν εμπίπτει στήν κατηγορία που έλεγε ό Βίσμαρκ (καθηγητές τρείς……….) καί βέβαια, κατά τήν κυβερνητική του θητεία ώς υπουργός, χειρίστηκε επιτυχώς, τά πολλά θέματα αρμοδιότητος του, τής περιόδου εκείνης.
  Τώρα, ώς πολιτικός(που ποτέ δέν βγήκε να………….), μιλάει, καθώς λέτε, γιά «πασοκική σουπα» καί γιά «ΡΙ», πράγματα καθόλου » ευγενή καί αξιοπρεπή «γιά τό πρόγραμμα καί τίς προοπτικές τής παράταξης του καί άρα ευλόγως κρίνεται.
  Αλλά επειδή ώς άνθρωπος, παραμένει gentleman, ευγενής καί αξιοπρεπής, ουδέποτε θά δεχθεί νά γίνει παιγνειο αντίπαλης προπαγάνδας, γιά νά υπονομεύει, τήν παράταξη καί τόν Πρόεδρο του, όπως από πολλαπλά κέντρα επιδιώκεται.
  Καί επειδή ώς πολιτικός, παραμενει gentleman, ευγενής, αξιοπρεπής αλλά καί έξυπνος πολλών κυβικών, γνωρίζει ότι ό Πρόεδρος του, διαθέτει πολλαπλάσια κυβικά καί τεράστια αποδοχή στήν Ελληνική κοινωνία.
  «Λίγοι καί φοβισμένοι», είναι οί πολλοί που διακινούν σενάρια ευσεβών πόθων.
  Καί παρ’οτι καλογραμμένη ή ανάρτηση σας, δέν αποφυγατε καί σείς στο τέλος νά επικαλεστείτε το «ό Πολάκης καπνίζει».
  Μήπως είστε καί σείς των » ολίγων τετραγώνων » που λέει κι ό Πολάκης;
  Να’στε καλά.

 6. Ένας gentleman, αξιοπρεπής, ένας ευγενικός, που προσλαμβάνουν την ευγένεια του, ως αδυναμία. Ποτέ δε βγήκε να κατηγορήσει να πει κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα. Μόνο μέσα στο κόμμα έλεγε ότι είχε να πει. Ο υπουργός που χειρίστηκε για χρόνια τα θέματα αυτά και τα πήγε πολύ καλά, παρόλο που ίσως υπήρχαν κάποια με τα οποία θα είχε τις επιφυλάξεις του. Έβαζε κάτω το κεφάλι,δούλευε σα μυρμήγκι και τα κατάφερνε. Γι αυτό και είχε την πολύ μεγάλη εκτίμηση όλων αυτών των «δύσκολων» ξένων που νομίζω ότι το λέγανε. Αλλά αυτό φαίνεται ότι ενοχλούσε τον πρόεδρο. Να παίρνει «αυτός» τα εύσημα?Αυτός που δε θέλει να γίνει το κόμμα «πασοκική σούπα». Τότε τι το θέλουν το «ΡΙ» στο ΣΥΡΙΖΑ? Ας το αλλάξουν. Δεν πήραν τα μυαλά του αέρα. Αυτό όμως τους εκνεύριζε ακόμη περισσότερο. Γι αυτό άρχισε σιγά- σιγά το ξήλωμα του. Ο πλέον κατάλληλος, καταρτισμένος περί τα οικονομικά και όχι μόνο, δεν ήταν κατάλληλος για τομεάρχης Οικονομικών. Και ποίος ήταν ο καταλληλότερος να μιλάει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους? Μα η δικηγόρος Αχτσιόγλου, ( ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση), αυτή ξέρει περισσότερα από τον καθηγητή. Έτσι λοιπόν εξαφανίστηκε και από τη συνάντηση με το ΤΧΣ ( δεν ήξερε καλά τις χρηματοπιστωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες) και βεβαίως από τη συζήτηση για το οικονομικό πρόγραμμα. Έλεος! Έτσι περιμένετε να ξαναβγείτε? Κρίμα για τον πρόεδρο που φάνηκε πολύ λίγος. Δεν πειράζει έχει αυτός στελέχη (Πολάκης, Παππάς κλπ)

 7. οκ 11:12 15/04/2021

  γιατί ο ……Αυγουλέας μοιράζει καλύτερα λεφτόδεντρα ! !

  Ευκλείδη, φύγε τρέχοντας από τη σταλινική παρέα του Τσίπρα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.