ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα θα παραλάβει συνολικά 1,3 εκατ. δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου

Η Johnson & Johnson αρχίζει τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Σήμερα ξεκινάει η διανομή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε επισήμως η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού και η ΕΕ θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων πολιτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές -960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τα πρώτα μονοδοσικά εμβόλια θα παραληφθούν στην Ελλάδα μεθαύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, στο Βέλγιο φτάνει σήμερα το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Θα παραληφθούν 36.000 δόσεις
, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε πως η εταιρεία άρχισε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει όσον αφορά τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να παραδώσει το 2021 στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

Ξεκινάει με τους 70-79 τους εμβολιασμούς με το Johnson & Johnson η Ισπανία

Η Ισπανία θα δώσει αρχικά προτεραιότητα σε ανθρώπους ηλικίας 70-79 ετών για την ανοσοποίησή τους με εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν παρασκευαστεί από τη μονάδα Janssen της Johnson & Johnson, που αναμένεται να αρχίσουν να φθάνουν αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας σήμερα.

Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παρτίδα 300.000 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε η Καρολίνα Ντάριας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια ύστερα από επίσκεψη στις ισπανικές Κανάριες Νήσους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.