ΕΛΛΑΔΑ

Θετικά τα στοιχεία από τους οίκους ευγηρίας της Ιταλίας

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας που παρουσιάστηκαν σήμερα μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, το 68,2% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 31,8% δεν έχει ακόμη κληθεί ούτε για τον πρώτο εμβολιασμό. Σε ότι αφορά, δε, τους πολίτες 70 με 79 ετών, τον κύκλο εμβολιασμού ολοκλήρωσε μόλις το 2,4% και η πρώτη δόση χορηγήθηκε στο 19,8%.

Θετικά τα στοιχεία από τους οίκους ευγηρίας της Ιταλίας
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση βελτιώνεται στους οίκους ευγηρίας: την πρώτη δόση έλαβε το 91,2% των ηλικιωμένων και την δεύτερη το 75,2%. Για τους γιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 91,6% και 75,2%.

Βάσει των στοιχείων αυτών γίνεται άμεσα κατανοητή η έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, να επικεντρωθεί, στο εξής, η εκστρατεία εμβολιασμού, στους πολίτες άνω των 70 ετών, και να περιορισθεί η χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid-19, σε όσους ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες (εκτός των γιατρών και νοσοκόμων) που έως τώρα ευνοήθηκαν από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.