ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Από αύριο εμβολιάζονται οι άνω των 55

Ανοιχτός θα είναι από αύριο, Δευτέρα, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σε όλους τους Γάλλους που είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Journal du dimanche.

Ο Βεράν εξήγησε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει χάρη στα δύο εμβόλια, αυτό της AstraZeneca, το οποίο «ήδη από αύριο θα μπορούν άνευ όρων να κάνουν όλοι οι Γάλλοι που είναι άνω των 55 ετών» και αυτό της Johnson & Johnson, που θα παραδοθεί από αύριο στη Γαλλία, το οποίο προτείνεται «σε όλους όσοι είναι άνω των 55 ετών άνευ όρων».

Από τις 19 Μαρτίου η Γαλλία προβλέπει τη χορήγηση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε αυτούς που είναι άνω των 55 ετών, έπειτα από σπάνιες περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων αίματος σε εμβολιασθέντες.

Η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 12 Μαρτίου στη Γαλλία. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πρώτη παρτίδα που θα παραδοθεί θα αποτελείται από «200.000 δόσεις» και αυτό θα γίνει «μια εβδομάδα νωρίτερα».

«Διευρύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού» , υπογράμμισε εξάλλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Αναφερόμενος στα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στη Γαλλία, ο Βεράν υπενθύμισε «την ανακοίνωση της επέκτασης της εκστρατείας εμβολιασμού με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna σε όλους όσοι είναι άνω των 60 ετών από τις 16 Απριλίου» .

Η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid-19 σε έξι από τέσσερις εβδομάδες, με αφετηρία τις 14 Απριλίου, ώστε να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, επισήμανε εξάλλου ο ίδιος στη συνέντευξη αυτή που παραχώρησε Journal du dimanche.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.