ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρτίνς: «Προσηλωμένος στον Ολυμπιακό»

Ο Πέδρο Μαρτίνς «τελείωσε» την Παρασκευή (09/04) κάθε... κουβέντα περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων, δηλώνοντας απόλυτα ευχαριστημένος και προσηλωμένος στους στόχους του με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη Nova για τα τρία χρόνια που έκλεισε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τονίζοντας πως πίστευε ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό, όταν ξεκινούσε τη συνεργασία τους.

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στο συνδρομητικό κανάλι:

-Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αν αποτελεί... ξυπνητήρι για την ομάδα:
«Δεν χρησιμεύει σαν... ξυπνητήρι, μια και ήδη γνωρίζαμε ήδη τις δυσκολίες που θα είχε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ξέραμε την ποιότητα της ομάδας, αλλά και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.
Επομένως δε θα χρειαζόμασταν κανένα... ξυπνητήρι, ξέραμε από μόνοι μας ότι το παιχνίδι θα ήταν αρκετά δύσκολο. Τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και ένας διαφορετικός αντίπαλός. Παραδοσιακά στην Ελλάδα είναι διεκδικητής του τίτλου, μια ομάδα ποιοτική που μας δυσκολεύει.
Παίζουμε στην έδρα μας. Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, δεν θα πρέπει να τα συγκρίνουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και αυτού του παιχνιδιού και ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε».

-Για τα τρία χρόνια που συμπλήρωσε στον πάγκο του Ολυμπιακού:
«Ειλικρινά το πίστευα και το περίμενα πολύ. Ήρθα με τεράστια φιλοδοξία για να κερδίσω πράγματα, να κάνω όμορφα πράγματα και να ζήσω όμορφα πράγματα στην Ελλάδα. Ήρθα για τεράστια θέληση για τίτλους και νίκες. Ήθελα να κερδίζω. Είχα πίστη σε αυτό που ήρθα να κάνω».

-Για το αν έμαθε κάτι από την πορεία του στον Ολυμπιακό:
«Έχω μάθει πολλά. Έχω μια διαρκή και καθημερινή εξέλιξη. Συνεχόμενη ανάπτυξη σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Όπως όλοι μας μαθαίνω από τη δουλειά. Κανείς δεν... γεννιέται, πρέπει να περάσει από όλα αυτά τα μαθήματα για να κερδίσει τίτλους».

-Για τα σενάρια που τον εμπλέκουν με άλλες ομάδες:
«Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τα πράγματα πηγαίνουν όπως ακριβώς τα θέλω. Νομίζω ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση είναι ευχαριστημένοι με την προσπάθεια του προπονητικού τιμ. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στον Ολυμπιακό και μόνο».

-Για το ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό:
«Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχασαν βαθμούς, αλλά βελτιώθηκαν με την άφιξη του Μπόλονι. Κατέκτησε βαθμούς και βελτιώθηκε. Έκαναν καλά παιχνίδια. Είναι σκληρός αντίπαλος που πάντα μας δυσκολεύει. Παίζουμε στην έδρα μας, λυπούμαστε που δεν έχουμε κόσμο. Είναι σημαντικό να νικήσουμε».

-Για το αν βλέπει το παιχνίδι σαν ευκαιρία για εκδίκηση:
«Δεν βλέπω το ποδόσφαιρο με την έννοια της εκδίκησης. Έχουμε διάθεση να νικήσουμε».

-Για τον Βαλμπουενά:
«Όχι, από αύριο ενσωματώνεται με την υπόλοιπη ομάδα. Η διακοπή που έκανε δεν ήταν πολύ μεγάλη, συνέχισε να προπονείται. Δεν έχει πρόβλημα. Όλη η ομάδα θα είναι διαθέσιμη».

-Για το αν πρέπει να βελτιωθεί η τριάδα της άμυνας στο 3-4-3:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το προπονητικό τιμ του Πέδρο Μαρτίνς έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να αλλάζει και να χρησιμοποιεί διαφορετικά συστήματα μόνο και μόνο γιατί έχει ποιοτικούς και έξυπνους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κατανοούν και να προσαρμόζονται στα συστήματα.

Είμαι τυχερός γιατί έχω αυτή την ομάδα, που αποτελείται από έξυπνα παιδιά όσον αφορά την ποδοσφαιρική νοημοσύνη και γενικότερα παιδιά που μπορούν να συνεργαστούν με πάρα πολύ καλή τεχνική και τακτική. Προσαρμοζόμαστε σε διάφορα συστήματα. Όπως έχετε δει έχουμε παίξει 4-2-3-1, 4-4-2, έχουμε παίξει με τρεις αμυντικούς.

Έχουμε δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι αντιπροσωπευτικό για να πούμε ότι δούλεψε αυτό το σύστημα, γιατί ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος και κυρίως γιατί ο ΠΑΣ δημιουργεί δυσκολίες. Δεν παίξαμε καλά. Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να δοκιμάζει πράγματα κι αυτό είναι προσόν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.