ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΔΙΧΤΥΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...

Στην Κουμουνδούρου παράγουν περισσότερα (αρνητικά κατά βάσιν) γεγονότα απ' όσα μπορούν να καταναλώσουν. Και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση. Το επταήμερο που προηγήθηκε είχαμε τον Κουρουμπλή, τον Πολλάκη ακόμη και τον Τριανταφυλλίδη να τροφοδοτούν τον εσωκομματικό διχασμό. Ο πρώτος επετέθη στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος λέγοντας ότι με τα λεγόμενα και τη συμπεριφορά τους σαμποτάρουν την προσπάθεια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως μάλιστα υποστήριξε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να υπονομευθεί ο Τσίπρας, να ηττηθεί στις εκλογές και να τεθεί θέμα αντικατάστασής του. Η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη ήταν άμεση: Με αυτά που λες είσαι εσύ αυτός υπονομεύει το κόμμα αφού προσπαθείς να διχάσεις τα στελέχη του.

Για τον Πολλάκη και τα νέα του παραπτώματα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πλέον είναι αυτό που λέμε "συνήθης ύποπτος". Για να επιτεθεί στην κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να εμφανίσει τον εαυτό του και τον ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια του Κολοκοτρώνη, ενώ τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ τους κατέταξε στους μαυραγορίτες και τους δοσίλογους. Κι όταν ο Φίλης, ο Μπίστης, ο Κούλογλου είπαν, δημοσίως, ότι αυτά είναι ανοησίες, ο βουλευτής Χανίων τους απάντησε με σκαιό τρόπο, λέγοντάς τους ότι οι «ευαισθησίες» τους αφορούν ελάχιστους ("ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα" ήταν η απαξιωτική του φράση) και τους προέτρεψε να ασχοληθούν με τον Μητσοτάκη και όχι με τον ίδιον. Αυτά τα δύο περιστατικά είναι γνωστά, δεν είναι όμως γνωστό αυτό που είπε, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αλέκος Τριανταφυλλίδης. Για να εκθειάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ψέξει την αριστερή μειοψηφία και όσους ζητούν συλλογικές αποφάσεις και όχι αρχηγικό κόμμα είπε "από το 32% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το 30% ανήκει στον Τσίπρα και το 2% στο κόμμα". Δεν του απάντησε κανείς, αλλά ήταν πολλά οι συνάδελφοί του που χαμογέλασαν, ακόμη και από την προεδρική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τίποτε. Ούτε για τον Τριανταφυλλίδη ούτε για τον Κουρουμπλή. Ούτε έστω για τον Χρήστο Σπίρτζη που, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, επετέθη στον Νίκο Φίλη επειδή διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή και δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν δευτερολογία δεν έκανε. Για τα λεγόμενα του Πολλάκη, στη Βουλή και όχι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης δεν είπε τίποτε, παρότι η κυβέρνηση του ζήτησε να αποδοκιμάσει τον ...πολλακισμό. Και δεν επρόκειτο να πει, αφού η επιλογή να υπερασπιστεί ο Πολλάκης τον Νίκο Παππά στην συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο: Να βάλει φωτιά στα τέλια. Να δείξει ότι θα πολεμήσει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Η επιλογή Πολλάκη από τον Τσίπρα στέλνει, μάς λένε, σήμα και στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό του κόμματος πως "η απάντηση σε μια πολιτική δίωξη", όπως θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η Προανακριτική για τον Παππά, "δεν είναι ο καθωσπρεπισμός, αλλά η ολομέτωπη επίθεση. Όπως μάς ειπώθηκε χαρακτηριστικά "αφού ο Μητσοτάκης θέλει πόλεμο θα τον έχει. Φωτιά στη φωτιά, τσεκούρι στο τσεκούρι. Αυτή θα είναι η απάντησή μας".

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας χρειάζεται τα "σκυλιά του πολέμου" επειδή δεν ξέρει τι άλλο ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και του ιδίου. Συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι "επειδή ζορίζεται με την πανδημία η κυβέρνηση θα δούμε μετά τον Παππά να ξανασερβίρονται υποθέσεις όπως της ΜΑΡΦΙΝ, της κατασκοπικής οπερέτας του Δοξιάδη για τον Καλπαδάκη και αργότερα της πυρκαγιάς στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών. Και Κύριος είδε τι άλλα αν οι ποιοτικοί δείκτες των δημοσκοπήσεων επιδεινωθούν έτι περαιτέρω για την κυβέρνηση". Προσθέτουν μάλιστα ότι "εκτός από την άσχημη τροπή που λαμβάνει η πανδημία με τα χιλιάδες κρούσματα, τις εισαγωγές στις ΜΕΘ, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους η κυβέρνηση ζορίζεται και για έναν ακόμη λόγο. Παρά τα όσα λένε ο πρωθυπουργός και οι οικονομικοί υπουργοί τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθυστερήσουν να έλθουν και πάντως για το 2021 (από τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης) θα είναι ελάχιστα". Αυτός, προσθέτουν, είναι και "ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση επισπεύδει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και χαλαρώνει την καραντίνα". Μάλιστα σε συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατηγορηματικός: "Μέχρι πρότινος ο Μητσοτάκης μάς έλεγε ότι προτεραιότητα είναι η ζωή των ανθρώπων. Τώρα η προτεραιότητά του είναι πως θα καταπολεμήσει την κούραση και τη δυσαρέσκεια του κόσμου και πως θα σώσει αν και ότι μπορεί από την οικονομία και την καταστροφή που υφίστανται νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γι' αυτό και πλέον δεν είναι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που εισηγείται και η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα, αλλά το αντίστροφο. Όπως έδειξε και το άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν η κυβέρνηση αυτή που αποφάσισε και η επιτροπή απλώς συμφώνησε".

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θέλουν να επικεντρώσουν την αντιπολιτευτική τους κριτική στα λάθη, τις αστοχίες, τις ολιγωρίες της κυβέρνησης στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της επιδημίας. "Ακόμη και σε σκοτεινές υποθέσεις με αναθέσεις και προμήθειες υλικού", μάς λέει στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κουμουνδούρου συγκροτούν φακέλους για αμφιλεγόμενες υποθέσεις, όπως έκανε επί ΠΑΣΟΚ η περίφημη επιτροπή διερεύνησης και τεκμηρίωσης σκανδάλων, υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Βεβαίως, "ο Αλέξης μπορεί να θέλει, αλλά οι ...διαόλου δεν τον αφήνουν", υποστηρίζει διακεκριμένο στέλεχος της προεδρικής ομάδας. Και "διαόλοι" είναι οι προαναφερμενοι: Ο Πολλάκης, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Κουρουμπλής, ο Σπίρτζης που με δηλώσεις τους ανάβουν εσωκομματικές φωτιές, αλλά και όσοι άλλοι του εισηγούνται ή και τον πιέζουν να απαλλαγεί από τα "βαρίδια", να στρίψει το τιμόνι στο Κέντρο και να φορέσει όχι το ζιβάγκο, αλλά το κοστούμι του Αντρέα Παπανδρέου. Όμως η ζημία που προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι "κομματικοί" και οι "αριστεροί" είναι μικρότερη από αυτή που θα υφίστατο ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο Τσίπρας άκουγε διάφορους... κουφιοκεφαλάκηδες -που πλασάρονται ως "κυνηγοί κεφαλών"- και έπαιρνε διοικητικά μέτρα που, εκ των πραγμάτων, θα οδηγούσαν σε διάσπαση. Το 2021 δεν είναι 2015. Ο Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Και το κυριότερο η αριστερή αντιπολίτευση έχει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί. Κάτι που δεν είχαν, τον Σεπτέμβρη του 2015, ο Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης. Έχει τη δυνατότητα ακόμη και να φτιάξει ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα και για τα επόμενα δυόμισι χρόνια να "πελεκάει τον ΣΥΡΙΖΑ" από τα αριστερά και να στερήσει από τον Τσίπρα την προοπτική επανόδου στην εξουσία.

"Η εμμονή στις εσωκομματικές υποθέσεις και στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών το μόνο που κάνουν είναι να βαθαίνουν τον διχασμό του κόμματος, να υπονομεύουν την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να λειτουργούν προβοκατόρικα στην αναδιοργάνωση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, την οποίαν μάλιστα επικαλούνται", μάς λέει συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ο οποίος διατείνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πολύ συχνά γελάει με όσους υποστηρίζουν ότι ο ίδιος είναι (ή πρέπει να γίνει) οπαδός του Κέντρου και της διαχειριστικής κυβερνητικής επάρκειας ως μόνης σωστής στρατηγική για την επιστροφή στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Παρά τα όσα λένε κάποιοι αυτόκλητοι Ηρακλείς του στέμματος, ο Τσίπρας μπορεί να έχει τη γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικό βαθμό και με τη σημερινή του μορφή είναι δικό του δημιούργημα όμως δεν αποδέχεται αφορισμούς του τύπου: "Χωρίς τον Τσίπρα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ ούτε και ο Τσίπρας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ". Μάλιστα κάποιος συνεργάτης του, που διακρίνεται για την ευστροφία και το χιούμορ του θεωρεί πως ορισμένοι, από αυτούς που τα λένε, προτιμούν να τους αποκαλούν "ηρακλειδείς" και όχι "Ηρακλείς" επειδή, οι ανόητοι, νομίζουν πως οι "ηρακλειδείς" είναι πιο σημαντικοί από τους "Ηρακλείς", επειδή
η λέξη έχει περισσότερα γράμματα(!!!)

Ο Τσίπρας, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, δεν πιστεύει στο Κέντρο, αλλά στην πολιτική σύνθεση που μπορεί να προκύψει από την όσμωση της Αριστεράς, με τους Πράσινους και τη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία. Η γνώμη του είναι ότι η αναδιοργάνωση της Προοδευτικής Παράταξης δεν μπορεί να γίνει με τον παραδοσιακό ανταγωνισμό των κυβερνητικών κομμάτων για το γκουβέρνο και την ορθότερη διαχείριση των προβλημάτων των ψηφοφόρων, αλλά μέσα από τη σύγκρουση των πολικών σχεδίων και των προγραμμάτων για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με έμφαση στα δικαιώματα, την εργασία και την ασφάλεια των πολιτών. Μπορεί να ικανοποείται(;) η ματαιοδοξία του, όταν του λένε πως η σύγκρουση είναι ανάμεσα σε αυτόν και τον Μητσοτάκη, γνωρίζει όμως πως για να κατισχύσει του αντιπάλου του δεν αρκεί να περιμένει μέχρι να "σαπίσει" η κυβέρνηση, αλλά να εκφράσει τον "άλλο κόσμο", που αναδύεται ως αναγκαιότητα στον ψηφιακό καπιταλισμό και τις νέες ανισότητες που παράγει, αλλά και τις παρενέργειες από την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογική εξέλιξη και ιδιαίτερα η τεχνητή νοημοσύνη. Άλλωστε μόνον έτσι μπορεί είτε να επιβάλλει την ηγεμονία του στο χώρο της Προοδευτικής Παράταξης είτε να δημιουργήσει τη γέφυρα με το ΚΙΝΑΛ και την ευρύτερη κεντροαριστερά, που μελλοντικά θα του εξασφαλίσει και εκλογική-κυβερνητική πλειοψηφία.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η ώρα της προγραμματικής εφόρμησης, λόγω πανδημίας, είναι δύσκολη. Τουλάχιστον, με την εκλογή, προ ημερών, και των τελευταίων Νομαρχιακών Επιτροπών έκλεισε και τυπικά το κεφάλαιο της κομματικής ανασυγκρότησης, με αλλαγές μεν στο συσχετισμό δυνάμεων, αλλά χωρίς επιπτώσεις στη συνοχή και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε όμως και με ελπιδοφόρα μηνύματα αφού, όπως παραδέχονται και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ -που τελικά θα συνέλθει μία από τις επόμενες ημέρες-, στις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές εξελέγησαν αρκετοί από αυτούς που απέτυχαν να εκλεγούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους δήμους και τις περιφέρειες. «Οι αποτυχημένοι στην κοινωνία έγιναν οι εκλεκτοί του κόμματος», μάς ελέχθη χαρακτηριστικά. Όχι μόνον δεν υπάρχουν ελκυστικές τοπικές ηγεσίες, αλλά η εκλογή στις Ν.Ε. έγινε και με σκοπό να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα. Στον ΣΥΡΙΖΑ οι Ν.Ε έχουν 30-35 μέλη όταν στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μοιάσει, τις καλές εποχές, τα αντίστοιχα όργανα είχαν τα μισά μέλη. Η αναντιστοιχία κοινωνίας και στελεχιακής εκπροσώπησης του κόμματος εν μέρει εξηγεί και τη δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις δημοσκοπήσεις. Θεωρεί ότι «το κυβερνητικό πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να εισπράττει τη φθορά της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ». Στα λάθη διαχείρισης της πανδημίας, προσετέθη η "σκοτεινή υπόθεση Φθουριώτη", ενώ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στα ελληνοτουρκικά όπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Τουρκία ανεβάζει και πάλι την ένταση.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι σύμφωνα με κυλιόμενες μετρήσεις της Κουμουνδούρου η διαφορά από τη ΝΔ είναι πλέον μονοψήφια. Και μάλιστα σε μία εξ αυτών κάτω και από το 8%, της διαφοράς δηλαδή που είχαμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να δηλώσει ότι συντελείται δημοσκοπική ανατροπή. Κάποιοι, ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, δυσπιστούν για την ορθότητα αυτών των δηλώσεων, καθώς σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγράφουν διψήφιες διαφορές. Μπορεί να μην είναι 20 μονάδες όπως πριν μήνες, όμως η μικρότερη διαφορά που έχει εμφανιστεί είναι 11 μονάδες. Την ίδια λέγεται ότι κατέγραψε και εταιρεία που έκανε έρευνα για λογαριασμό της Αυγής, αλλά στην εφημερίδα παρουσιάστηκαν μόνον τα ποιοτικά ευρήματα, που δείχνουν πτώση της δημοτικότητας των κυβερνητικών επιλογών, και όχι τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα.

Ενδεχομένως, αυτό που είναι παρήγορο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να έχει «ξεκολλήσει» από την περιοχή του 20% και να έχει ανέβει στην περιοχή του 25%. Όμως και με αυτά τα ποσοστά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να προηγείται. Έχει μεγαλύτερα ποσοστά έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που στηθούν εκτάκτως κάλπες το Φθινόπωρο, όπως (λανθασμένα μάλλον) προφητεύουν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκοπική ανατροπή, μετά την προγραμματική εφόρμηση και την κομματική ανασυγκρότηση, είναι πάντως το τρίτο καθήκον στην ατζέντα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που για να επισυμβεί ίσως χρειαστεί μορατόριουμ. Όχι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, όπως πρότεινε ο Τσίπρας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αλλά ανάμεσα στον Πολλάκη και τον Τσακαλώτο, τον Παππά και τον Σκουρλέτη, τον Φίλη και τον Σπίρτζη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πιο εύκολο να τα βρει ο Σταϊκούρας με την Αχτσιόγλου παρά ο Κουρουμπλής με την Αννέτα Καββαδία. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Τσίπρα...

52 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο καθένας από μας θα μπορούσε να κουτσουρεύει τα σχόλια του σε 5 , 15 ή 35. λέξεις στέλνοντας περισσότερα , αντί του ενός σχολίου .Όσα κάθε φορά θεωρεί ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις …. όταν , μάλιστα αυτά τα συνθήματα είναι εντελώς ασχετα με το τι πραγματεύεται το άρθρο ή η είδησης στην οποία αναφέρεται, τότε όλοι καταλαβαίνουμε που το παει ο / η Fema
    ΕΊναι μια τακτική που δυστυχώς ανέχεται o ιστότοπος και όταν ακόμη τον βλάπτει ποιοτικά .
    Αλλά όπως παντού , είναι φαίνεται οι διαφημίσεις και τα ειδικά και εδώ συμφέροντα !
    Τώρα από την άλλη , δικαιολογούν και κατά κάποιον τρόπο προσπαθούν να δικαιώσουν τον απαίσιο τρόπο και γλώσσα των ΝαΖιστών , φασιστών , σταλινικών και ρατσιστικών τάσεων άλλων σχολιαστών εδώ , που παίρνουν το ελεύθερο να γράφουν όπως γράφουν από τον /την FEMA .

  2. Φερέφωνο Εθνικής Μειοδοσίας και Αηδίας ,
    τουτεστιν FEMA ,
    Κάνεις πάρα πολλά σχόλια , άσχετα με το εκάστοτε άρθρο αλλά και άσχετα με την αλήθεια .
    Είναι δε τόσο μεγάλη η εμπάθεια, η αγένεια και η άγνοια σου στα πολιτικά , που γίνεσαι ρεντίκολο και αντικείμενο χλευασμού . Θεωρώ ότι είσαι μέσα στο κόλπο του ιστότοπου γιατί διαφορετικά δεν τον διαφημίζεις
    Δίνεις από πανω δικαιωματα Νάσου επιτίθενται και σε αλλά αποβράσματα της κοινωνίας μας που πρεσβεύουν τα φασιστικά , ναζιστικα και ρατσιστικά τους αισθήματα απλώς και μόνον γιατί όπως και συ κρύβονται πίσω από ένα ψευδώνυμο .
    Αντιθετα , με τις επανειλημμένες αηδίες σου και, τον απαίσιο τρόπο και λογική σου αποτρέπεις Έντιμους πολίτεςσχολιαστές να παίρνουν μέρος σε μια πολιτισμένη συζήτηση , μήπως και Βελτιωθεί κάποτε η εικόνα γης κοινωνίας μας .
    Για την ποιότητα της !

  3. Τολμάει και μιλάει αυτό το νούμερο η Συριζαία FEMA για τον καλύτερο Υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη όταν επί ημερών Τσίπρα οι δολοφονίες Ελλήνων από τους αγαπημένους του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι αλλοδαποί κακοποιοί θέριζαν καθημερινά τους Έλληνες. Ούτε τα παπούτσια δεν μπορούν να του δέσουν του Χρυσοχοίδη ο Τόσκας, η Γεροβασίλη και η άθλια Κατερίνα Παπακώστα. Σε ποιόν κάνεις κριτική ρε νούμερο FEMA αφού έχεις κυβερνήσει με τους χειρότερους. Το πρωί πάλι ξέρεις. Στην Κουμουνδούρου για να σου δώσουν αυτά που θα γράψεις εδώ μέσα αμόρφωτη.

  4. SPARTA. 7:46 10/04/2021

    Δεν πείθει κανέναν το φασιστοειδές FEMA. Καμία κυβέρνηση δεν πέφτει όσο και να έχεις κάθε μέρα ονειρώξεις.
    Μπάχαλο είναι ο ΣΎΡΙΖΑ που μέσα στην άθλια Κεντρική Επιτροπή γίνεται το έλα να δεις. Μια ανθελληνική συμμορία είναι ο ΣΎΡΙΖΑ με έναν ηλίθιο χαπακωμένο για αρχηγό του. Κάνεις προσπάθεια και σε καταλαβαίνω γιατί μια ακόμη ήττα του ΣΎΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα σημάνει και το τέλος του καραγκιόζη Αλέξη. Το πικρό ποτήρι θα το πιεις μέχρι το τέλος πατσαβούρα.

  5. FEMA 21:08 09/04/2021

    ΕΞΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ –ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ– ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ–ΔΕΡΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ–ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΕΧΩΣ–ΚΑΙ

    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ !!

    ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ !!!–ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ–ΕΠΙ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΕΛΟΥ !!

  6. FEMA 13:12 09/04/2021

    ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ !!!
    (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗΣ )–ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ…..

  7. FEMA 22:56 08/04/2021

    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ

    ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !!

    Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!

    ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ !!!–ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΟΥΣ !!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΑΖΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ !!

    ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ !!

    ΑΝΤΕ ,ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ –ΠΑΛΙ ΤΑΡΑΤΣΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ –ΕΧΕΙ ΦΑΓΑΚΙ ΠΟΛΥ !!!

  8. Είναι πολύ παράξενο το ότι επι τόσους μήνες κυκλοφορεί σε τουτον τον ιστότοπο το υποκείμενο FEMA με όλα τα επακόλουθα που μπορει
    Οποιοσδήποτε να επικολλεί στ ´ ααρχικά του /της και να τον την ρεζιλεύει .
    Θα έλεγε λοιπόν ένας, ότι οι της Πλατειας Κουμουνδουρου έχουν πελαγωσει , έχουν χάσει τον έλεγχο της προπαγάνδας τους και στην συνεχεια χάνουν και όποιον Δημοκρατικό ή κεντρώο πολίτη τους έχει ψήφίσει στο παρελθόν !
    Πάνε πίσω ντουγρού για το 3% τους…..
    Το θέμα εδώ είναι ότι με τον διχασμό που δημιουργείται εποφελειται επι του παρόντος ο Μητσοτάκης και ΝΔ .
    Επικυνδηνο και αυ5ό !
    Το αλλο πολύ Σοβαρό θέμα είναι ότι και τα δύο κόμματα ΝΔ και Συριζα. έχουν Συμμαχήσει με τον COVID-19 και θέλουν να βγάλουν πολιτικά ανταλλαγματα απ ´ αυτόν .
    Τον χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν αναλόγως των περιστάσεων , υπέρ τους ή , εναντίον του αντιπάλου των .
    Εγώ προτιμώ την αντίδραση του δικού μου κόμματος εναντίον του κωρονοιού :
    Προτρέπει τον λαό να φιλαγεται , υπακούοντας στις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων και των γιατρών και να υφίσταται τις Θυσίες που δυστυχώς περνάμε όλοι μας μαζί από τον κοινό μας εχθρό .
    Τις θυσείες όμως αυτές σαν την επανακεφαλαιωση των Τραπεζών ( διάβαζε Πειραιώς τελευταία ) στο άκρατος να επιστρέφουν τα $ανειά τους με τους αμναλογους 5οκους και φόρους !
    Διαφορετικά έχουμε ρουσφέτια σε ειδικα συμφέροντα .
    Μας το είπε πάλι Για ! … ο Γιώργος Παπανδρέου προχθές !

  9. FEMA 14:06 08/04/2021

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ– ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ !!

    ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ–ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ !!

    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ !!

    ΔΗΛΑΔΗ –ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΩ ΧΑΓΗΣ !!

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΧΑΖΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ –ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ–ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ !!

    ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ–ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ–ΠΟΥ ΛΕΕΙ

    ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ

    ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

    ΠΥΚΝΗ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!!!

    ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!

  10. FEMA 12:23 08/04/2021

    ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ –ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ–ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ

    ….ΜΕΝΙΟ–ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ !!!

    ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ !!

    Η ΣΦΑΓΗ ΝΔ ΜΕ ΚΙΝΑΛ –ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ !!–ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΙ ΚΙΝΑΛΗΤΕΣ !!

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ !!–ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ !!

  11. FEMA 11:54 08/04/2021

    ΑΧ-ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ !!!
    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ !!!
    ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ -ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ !!
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ !!!–ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ !!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.